Afganistan'daki ABD askerleri Lady Gaga'nın şarkısına klip çekti

Afganistan'da görev yapan bir grup asker, Amerikalı ünlü yıldız Lady Gaga'nın 'Telephone' adlı şarkısına klip çekti. İlginç dans figürleri ve hareketl

Afganistan'da görev yapan bir grup asker, Amerikalı ünlü yıldız Lady Gaga'nın 'Telephone' adlı şarkısına klip çekti. İlginç dans figürleri ve hareketler sergileyen askerlerin oynadığı klip, popüler video paylaşım sitesi You Tube'da izlenme rekorları kırıyor.

Afganistan'ın batısındaki Farah vilayetinde yer alan 82. Hava İndirme Tümeni'nden oldukları anlaşılan askerler, kendi karargahlarındaki rahat halleriyle dikkat çekiyor.

Çıktığında, müzik piyasalarında geniş yankı uyandıran orijinal klipte, ABD'li ünlü yıldızlar Beyonce ve Lady Gaga birlikte dans ediyordu. Afganistan'da çekilen görüntülerde ise, iki Amerikalı asker Beyonce'u ve Lady Gaga'yı taklit ediyor. Toplu dans sahnelerinde ise diğer askerler devreye giriyor. Video'yu son iki gün içerisinde 166 bin kişi izledi.

Klibin başrol oyuncusu olan 24 yaşındaki Aaron Melcher, çekim ve montaj işini operasyonlardan arta kalan vakitlerinde gerçekleştirdiklerini ve bunun düşünülenden daha zor olduğunu savundu.

Video paylaşım sitelerinde, klibi çeken askerler için çok sayıda destek yorumu yapıldı. Ancak yorumlar arasında, Amerikan birliklerinin NATO operasyonlarında yol açtığı sivil ölümlerin hala konuşulduğu bir dönemde, böyle bir klibin neden çekildiği yönünde eleştiriler de bulunuyor.