Sapanca Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Sapanca İlçe Halk Eğitim Merkezi'nce düzenlenen yıl sonu sergisinde kursiyerler bir yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru ürünleri sergilediler.

Sapanca Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı
Serginin açılış törenine Arifiye Kaymakamı Birol Kurubal, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Sapanca Belediye Başkan vekili Hayati Arıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Gerçek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çetin Yıldırım daire amirleri, kurs öğretmenleri ve kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı , törende yaptığı konuşmada "Halk eğitim merkezleri insanın her alnına her ihtiyacına hizmet eden çok geniş bir alanı kapsamaktadır.Örgün eğitimden nasibini almış yada almamış,okumuş okumamış, isterse üniversite bitirmiş hangi meslek erbabı olursa olsun mutlaka alanında kendini geliştirmesi, yetiştirmesi, yenilemesi gerekiyor bunları başaramayan fertlerin ne kendisine nede ülke üretimine hiçbir katkısı olamaz" dedi.
Sapanca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çetin Yıldırım, Sapanca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce 2009-2010 eğitim öğretim yılında, SBS ve YGS'nin yanı sıra okuma yazma, yabancı dil kursları, el sanatları, bilgisayar gibi kurslarımıza ilçe merkezi ve ilçe merkezine bağlı köylerde 185 kurs açıldığını ve bu kurslara 2 bin 332 bayan, 1 bin 781 erkek olmak üzere toplam 4 bin 113 kursiyerin katıldığını belirterek, "Bu kurslarda eğitim ve öğrenim gören kursiyerlerimizin büyük çoğunluğu kurslarını başarıyla tamamlamıştır" diye konuştu.
Konuşmalar sonrası açılışı yapılan sergide protokol üyeleri kurs öğretmenlerinden eserler ile ilgili uzun süre bilgi aldı. Sapanca Halk Eğitim Merkezi salonunda açılan sergi bir hafta süresince ziyaret edilebilecek.