Kuşadası Belediyesi'ne 'Hayvan Haklarına Saygı' Ödülü

Kuşadası Belediyesi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından hayvan hakları konusunda yılın belediyesi seçildi

Kuşadası Belediyesi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından hayvan hakları konusunda yılın belediyesi seçildi. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, düzenlenen törenle "Hayvan Haklarına Saygı" ödülünü aldı.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından Kuşadası'nda gerçekleştirilen toplantıda, hayvan haklarına saygı konusunda yılın belediyesi açıklandı. HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kemal Şenpolat, önceki dönemlerde hayvan hakları konusunda sert eleştiriler yapılan Kuşadası Belediyesi'nin bir yıl gibi kısa sürede büyük aşamalar kaydederek hayvan haklarını koruma konusunda yılın belediyesi seçildiğini ve "Hayvan Haklarına Saygı " ödülü almaya hak kazandığını söyledi.
Kuşadası Ticaret Odası Salonu'nda düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, İzmir Baro Başkanı Özdemir Sökmen ve HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kemal Şenpolat ile Türkiye genelinde faaliyet gösteren 17 dernek ve bu derneklere üye 100'e yakın temsilci katıldı. Törende HAYTAP tarafından hayvan hakları konusunda yılın belediyesi seçilen
Kuşadası Belediyesi'nin ödülünü Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ve HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kemal Şenpolat'ın elinden aldı. Törende konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, göreve başladıkları 30 Mart 2009 tarihinden itibaren önce Türkiye'nin en büyük köpek rehabilitasyon merkezini hizmete açtıklarını, ardından ise Kuşadası'nın çeşitli mahallelerinde hayvan besleme noktaları
oluşturduklarını söyledi. Hayvan hakları konusunda kısa sürede örnek bir konuma geldiklerini belirten Başkan Altungün, "Çalışmalarımızı süreklilik arz eden bir hale getirdik. Hayvan haklarını koruma konusundaki çalışmalarımız kesintisiz devam edecek. Bu önemli ödüle rağmen daha yolun başında olduğumuzu düşünüyoruz. Bizi böyle bir ödüle layık gören hayvanseverlere ve hayvan dostlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Bu arada, hayvan haklarını koruma konusunda yılın belediyesi seçilen Kuşadası Belediyesi hizmet binasına yarın düzenlenecek törenle de "Hayvan Haklarına Saygılı Belediye" panosu asılacak. Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen 100 dernek temsilcisi daha sonra toplantı sonunda Türkiye'nin en örnek köpek evlerinden biri olan Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezi ile kısa bir süre önce faaliyete geçen Kuşadası Belediyesi Hayvan Besleme Noktalarını da ziyaret edip inceleme yapacak.