Müsiad Yöneticilerinden Belediyelere Ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü'yü makamında ziyaret etti.

Müsiad Yöneticilerinden Belediyelere Ziyaret
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği yeni dönemle birlikte yerel yöneticilerle bir araya gelmeye devam ediyor. MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü'yü makamında ziyaret etti. Acar'a, belediyenin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, işadamları olarak şehre yarar sağlayacak her projenin arkasında olduklarını kaydetti. İşadamları olarak sadece ekonomik faaliyetlere odaklanmadıklarını vurgulayan Çepni, sosyal projelerle birlikte toplumsal gelişime katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. MÜSİAD'ın yapısı itibariyle kamu yararına çalışan dernekler kapsamında olduğuna işaret eden Çepni, kent ve ülke ekonomisine katkı yapmak için de çaba sarf ettiklerine dikkati çekti. Bu çerçevede geçtiğimiz haftalarda iki yurt dışı gezisi yaptıklarını vurgulayan Çepni, Suriye ve Avusturya'ya yaptıkları gezilerde önemli iş bağlantıları sağladıklarını ifade etti.
Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da, iş dünyasının içinden gelen birisi olduğunu vurgulayarak, her türlü tavsiye ve eleştiriyi dikkate alacaklarını belirtti. İşadamlarının şehrin ve ülkenin gelişmesi noktasında katkısının yadsınamaz olduğuna işaret eden Acar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü'yü de ziyaret eden MÜSİAD Başkanı Hasan Çepni, yapı olarak bir çatı kuruluşu oluklarını ifade etti. MÜSİAD'ın içerisinde her siyasi görüşten üyenin bulunduğunu ifade eden Çepni, bu yönleriyle farklılık arz ettiklerini kaydetti. Yönetim kurullarında siyasi partilerde aktif olarak görev yapan hiçbir isme yer vermediklerini anlatan Çepni, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği olarak amacımız refah seviyesi yüksek bir ülke olarak Türkiye'nin dünyada hak ettiği yere gelmesini sağlamak. Bunun için de biz üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Yaptığımız yurt dışı gezilerinde gördüğümüz bir şey var ki o da bizi çok mutlu etmektedir. Türkiye'nin son yıllardaki dış politikası gerçekten bize geniş imkânlar sunuyor. En son Suriye gezimizde bunu yakından izleme fırsatı bulduk. Vizelerin karşılıklı olarak kaldırılması işadamlarını büyük ölçüde rahatlattı."
Alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal projelere de ağırlık verdiklerini kaydeden Özcü, Avrupa Birliği projelerinde ön plana çıktıklarını söyledi.