Kızını Kavgasını Gazetesinin Manşetine Taşıdı

-KIZINI KAVGASINI GAZETESİNİN MANŞETİNE TAŞIDI -TRABZON'DAKİ LİSELERARASI KIZLAR FUTBOL BİRİNCİLİĞİ'NDE ÇIKAN KAVGADA YER ALAN KARDELEN SUNGUR'UN, GAZ

-KIZINI KAVGASINI GAZETESİNİN MANŞETİNE TAŞIDI

-TRABZON'DAKİ LİSELERARASI KIZLAR FUTBOL BİRİNCİLİĞİ'NDE

ÇIKAN KAVGADA YER ALAN KARDELEN SUNGUR'UN, GAZETECİ OLAN

BABASI ADNAN SUNGUR, KAVGAYI GAZETESİNDE MANŞETTEN VERDİ

-ADNAN SUNGUR: 'OLAYLARI DUYDUĞUM ZAMAN BİR BABA OLARAK

ÜZÜLDÜM, ANCAK HER ŞEYE RAĞMEN BÖYLE BİR KAVGANIN OLMASI

BİZİM İÇİN HABER DEĞERİ TAŞIMAKTADIR'

(FOTOĞRAFLI)

TRABZON (A.A) - 28.05.2010 - Trabzon'da düzenlenen Liselerarası Kızlar Futbol Birinciliği'nde Trabzon Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi-Ankara Bağlum Lisesi maçı sonunda, iki takım oyuncuları arasında çıkan kavgada yer alan Kardelen Sungur'un, yerel Günebakış Gazetesi'nde Spor Müdürü olan babası Adnan Sungur, kavgayı gazetesinde manşetten verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen birincilikte gruptan çıkma iddiası bulunmayan Trabzon Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Ankara Bağlum Lisesi, Yavuz Selim Sahası'nda karşı karşıya gelmiş, karşılaşma sonunda çıkan tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine bazı oyuncular birbirinin saçlarını çekip, tekmeler atmıştı.

Kavgada yer alan Kardelen Sungur'un babası Adnan Sungur, kavgayı gazetesinde kızının da yer aldığı fotoğraflarla manşette verdi.

Sungur, haberle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan sonra orada bulunan muhabirin kendisine kavga edenler arasında kızının da olduğunu söylediğini ifade ederek, 'Muhabirim haber ve fotoğrafları kastederek 'ağabey sayfaya koyacak mıyız' dedi. Benim habercilik anlayışımda habere konu olan kişi yakınımdır, akrabamdır şeklinde bir şey söz konusu değildir. Bu nedenle muhabirime, 'ne demek tabi ki koyacağız, ismini, ne yaptığını yazacaksın' dedim' diye konuştu.

-'SPOR BARIŞ VE SEVGİYİ İÇERMELİ'-

Fakat olayları duyduğunda bir baba olarak üzüldüğünü de vurgulayan Sungur, şöyle devam etti:
'Biz spor gazeteciliği yapıyoruz. Sporun ahlaklı bir şekilde yapılıp barış ve sevgiyi içermesini temel alıyoruz. Ancak her şeye rağmen böyle bir kavganın olması bizim için haber değeri taşıyor. Habercilik açısından kendi kızım olup olmadığına da bakmadım. Fakat eve gittiğimde kızıma da gerekli nasihatlerde bulundum. Bana takım arkadaşlarına saldırdıklarını, buna dayanamadığını söyledi. Ben de kendisine sporculuk dönemimde çok tekme, dirsek ve küfür yediğimi, ancak saha içerisinde cezanın hakem tarafından verilmesini beklediğimi söyledim.'

(ZAF-MK-SSG)

28.05.2010 12:36:52