Yrd. Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu, Adana'yı Kazakistan'ta temsil etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğretim üyelerinden, Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül v

  Çukurova Üniversitesi ( ÇÜ ) öğretim üyelerinden , Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi Müdürü Yrd . Doç . Dr . Gözde Ramazanoğlu , Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ' in himayelerinde Kazakistan ' ın başkenti Astana ' da gerçekleştirilen Türk Dünyası Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ' nda Adana ' yı ve Türkiye ' yi başarıyla temsil etti .

Gözde Ramazanoğlu ' nun , Kurultayın ikinci gününde sunduğu " Semerkant ' ta Mimari Şaheserleri " başlıklı bilimsel çalışması büyük ilgi gördü . İlk olarak 1998 yılında hazırlanıp yayımlanan " Orta Asya ' da Türk Mimarisi " adlı eserin sahibi olan Ramazanoğlu , sunumunda , Türklerin Orta Asya ' dan göç etmeden önce bıraktığı mimari yapıtlar hakkında bilgi verdi .

Ramazanoğlu , asırlara meydan okuyan göz kamaştırıcı eserlerin bulunduğu Semerkant ve diğer Türk illerindeki halen bir çoğu ayakta kalan kültürel mirasın önemine değindi . Söz konusu eserlerin Anadolu ile Türk dünyası arasında somut temelde en önemli bağlardan biri olduğunu , bunların korunup gelecek kuşaklara aktarılmasının tarihi bir görev olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi . Türk Dünyası Belediyeler Birliği , Türk Dünyası Mimarlar Birliği , Türksoy , TRT Haber ve Astana Valiliğinin katkıları ile düzenlenen , 26 ülkeden 1000 ' in üzerinde bilim insanını buluşturan , 100 ' ün üzerinde bilimsel çalışmanın yer aldığı Türk Dünyası Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı büyük ilgi gördü .