Kılıçdaroğlu'nun 'Havuzlu Ev' Sözüne Suç Duyurusu

Mersin'de kendisini araştırmacı-şair olarak tanıtan Oktay Avcu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, kurultayda yaptığı konuşmada havuzlu ev sahiplerini dürüst olmamakla suçlayarak hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

  Mersin ' de kendisini araştırmacı-şair olarak tanıtan Oktay Avcu , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında , kurultayda yaptığı konuşmada havuzlu ev sahiplerini dürüst olmamakla suçlayarak hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu .
Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Avcu , Kemal Kılıçdaroğlu ' nun ' tavsiyeli ' genel başkan olduğunu ileri sürdü . Bu kişilerin halkla bütünleşemeyeceğini , halkı anlayamayacağını savunan Avcu , " Genel başkanlarına ağlayanlar , ' aday değilim ' diyenler , gözyaşı dökenler , açlık grevleri düzenleyenler , kendine özgüveni olmayıp tavsiyeyle , siparişle , işaretle aday olanlar , başkanlarını hançerleyenler , ' Ben halkçıyım , halkın içinden geliyorum ' derse bu Türk halkına hakarettir " dedi .
Deniz Baykal ' ın liderliğinde karşısına çıkıp yarışamayanların , yanlışlarına karşı koyamayanların , arkasından ' biz yapacağız , iktidara koşuyoruz ' diyemeyeceğini söyleyen Avcu , " Ben de havuzlu evde oturuyorum . Senden daha çok halkçı , daha çok vatansever ve daya iyi yurttaşım . Memur ve tüketici zihniyetiyle , etliye sütlüye karışmadan , 8 saatle genel müdürlük koltuğuna tırmanmadım . Üretim zihniyetiyle 18 saat çalıştım , sermayemi ve gücümü birleştirip elimi hep taşın altında tuttum . Senden daha çok vergi
ödedim , senden daha çok istihdam yarattım ve senden daha çok dürüstüm . Bu ülkede en çok zarar eden , en çok yolsuzluğun ve soygunun yapıldığı kurumların başında iken ne yaptınız? Hayali emeklilikler , hayali faturalar , hayali SSK ' lılar , hayali raporlar kurumlarınızdaydı , neden hiç ortaya çıkarmadınız? " diye konuştu .
Havuzlu evde oturanları potansiyel suçlu ve hırsız olarak gösterenlerin bu ülkeye refahı getiremeyeceğini belirten Oktay Avcu , şöyle devam etti :
" Bir havuzlu ev sahibi olarak , havuzlu evde oturanları dürüst olmamakla suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu ' nun 22 Mayıs 2010 tarihinde CHP ' nin 33 . Olağan Kurultay açılışındaki şahsıma hakaret içerikli konuşma metninin incelenmesini talep ediyorum . "
Avcu , açıklamasının ardından adliye binasına girerek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu .
( HK-CC-Y )