Balıkesir'deki PKK operasyonu kapsamında 1 kişi daha tutuklandı

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düz

  Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta terör örgütü PKK ' nın şehir yapılanması olan KCK ' ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında aranan bir kişi daha tutuklanarak cezaevine gönderildi .

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ' nden yapılan açıklamada , TEM şube ekipleri yasadışı PKK/Kongra-Gel terör örgütünün gençlik yapılanması olan KCK ' ya yönelik operasyon düzenledi . Balıkesir merkez ve ilçelerinde örgütsel faaliyetlerde bulundukları tespit edilen 14 ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi . Hedef şahıslar arasındaki şüphelilerden Balıkesir dışında olduğu için yakalanamayan T . Ö . isimli şahsın da İstanbul ' da saklandığı adreste yakalanarak Balıkesir ' e getirildiği bildirildi . T . Ö . çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi .

Geçtiğimiz hafta yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 18 zanlıdan 15 ' i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulmuştu . Böylece terör operasyonunda tutuklanan öğrenci sayısı 16 ' ya yükseldi .