Bahçeli, Gün Sazak'ı kabri başında andı: 12 Eylül zaten vicdanlarımızda mahkum olmuştur

27 Mayıs 1980 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak, ölümünün 30. yıldönümünde Eskişehir'i

  27 Mayıs 1980 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak , ölümünün 30 . yıldönümünde Eskişehir ' in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyündeki kabri başında anıldı . Törene , Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve milletvekilleri ile çok sayıda ülkücü katıldı . Devlet Bahçeli , Gün Sazak ' ın mezarının başında dua okudu , ibrikle mezara su döküp kırmızı karanfiller bıraktı . Duanın ardından mezarlık yakınında kurulan çadıra giden Devlet Bahçeli ve beraberindekiler , burada bir süre bağdaş kurup oturdu , okunan Kuran-ı Kerim ' i dinledi .

Bahçeli , teröristler tarafından öldürülen eski Gümrük ve Tekel bakanı Gün Sazak ' ın dürüst ve ilkeli bir devlet adamı olduğunu söyledi . " 27 Mayıs bizim için kahramanca ve fedakarca vatan mücadelesi yapan yüce şehitlerimizin dualarla yad ettiğimiz tarihin adıdır . " diyen Bahçeli , " Bu tarih aynı zamanda şu an kabri başında bulunduğumuz değerli dava arkadaşımız Gün Sazak Bey ' in de hunharca katledilişinin yıldönümüdür . " dedi .

Devlet Bahçeli , " Gün Sazak Bey ' i gerek devlet ve siyaset hayatındaki ayrıcalıklı yeri , gerekse özel hayatındaki sadeliği herkes tarafından halen takdir edilmektedir . Günümüzde onun ve şehitlerimizin yüksek erdem ve ahlakına her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğunu görüyoruz . " diye konuştu .

Gün Sazak ' ın soyguncuya göz açtırmayan , kaçakçıyı affetmeyen sahtekârın yakasına yapışan cesur ve faziletli duruşunu devam ettirmenin bir miras ve kaçınılmaz bir görev olduğunun altını çizen Bahçeli , " Biz gücümüzü milletimizden , inancımızı değerlerimizden , kudretimizi mücadelemizden alan büyük ve köklü bir hareketin temsilcileriyiz . Bu itibarla vatanımızın milletimizin birliği , bütünlüğü ve devamlılığı için mücadele eden merhum Gün Sazak Bey ' i ilkeleri ve şehitlerimizin anıları yolumuzu bundan sonra da aydınlatacak . " Şeklinde konuştu .

12 EYLÜL ZATEN VİCDANLARIMIZDA HAPSOLDU

Konuşmasının büyük bir bölümünü 12 Eylül darbesine ayıran Bahçeli , son zamanlarda kara ve kirli bir propagandayla 12 Eylül ve sonrasındaki gelişmelere yönelik ülkücülere karalama çalışmaları yöneltenlerin olduğunu , ancak bunların amaçlarına ulaşamayacağını vurguladı . " Vicdanlarımızda 12 Eylül zindanları , dar ağaçları ve yönetimi zaten mahkum olmuştur . " diyen Bahçeli şöyle konuştu :

" Her biri birbirinden değerli ve kıymetli olan ülkücüleri tanımadan , aralarında bir an bulunmadan , davamızı idrak edememiş , tükenmiş zihniyetlerin bize öğretecekleri ve ispat edecekleri hiçbir şey yoktur . Halim Esendağ ' ı hiç tanımamış , Cevdet Karakaş ' ın tek başına yaptığı savunmasını hiç işitmemiş , Cengiz Paktemur ' un vakurlu bir şekilde idam sehpasına yürümesini anlamamış , İsmet Şahin ile gözleri yaşarmamış , Fikri Arıkan ile duygulanmamış , Ali Bülent Orkan ile bütünleşmemiş , Ahmet Gebze ile üzülmemiş ve Mustafa Pehlivanoğlu ' nun mektubuyla sarsılamamış olanların 12 Eylül ile ilgili ahkam kesmeleri bize göre iflas etmiş zihniyetlerin beyhude ve temelsiz çırpınışlarından başka bir anlam taşımamaktadır . "

Bu tarih üzerinden polemik yapanların ve zihinleri karıştırmayı hedefleyenlerin neden 12 Eylül ve öncesinde acı ve talihsiz olayları hiç konuşmadıklarının kendilerince malum olduğunu anlatan Bahçeli , sözlerini şöyle sürdürdü :

" 12 Eylül ve öncesine dair başlayacak bir hesaplaşmanın nerede duracağı ve nelere mal olacağı hiç belli değildir . 12 Eylül ' e gelinceye kadar sırf ülkücülerden dolayı bir çok eziyete maruz kalan ve ülkücü olmanın bedelini kanıyla ve canıyla ödeyen değerli dava arkadaşlarımın aziz hatıralarını alçakça tezgahlanan tertiplerin dışında tutmaya ve korumaya kararlılıkla devam edeceğimiz iyi bilinmelidir . Bunlardan biri de Gün Sazak Bey ' dir . "

Bahçeli ve beraberindekiler , yapılan konuşmaların ardından Gün Sazan ve ülkücü şehitler için düzenlenen mevlit programına katıldı .