Avrupa Süryani Birliği Eski Başkanı Alptekin Hayatını Kaybetti

Avrupa Süryani Birliği (European Syriac Union-ESU) eski Başkanı İskender Alptekin, İsviçre'nin Zürih şehrinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Alptekin için Elbeğendi köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Mardin Vali Yardımcısı Ferhat Özen, Belediye Başkan Yardımcısı Suphi Uslan, Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya, ESU Başkanı Fikri Aygür, Mardin-Diyarbakır Süryani Metropoliti Saliba Özmen, Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, Cezire ve Fırat Metropoliti Estethaus Matta Rohom, Suriye Haseke
Dionosios Behnam Cecavi, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Edip Demirdağ, AK Parti İl Meclis Üyesi Sıtkı Ediz, BDP il ve ilçe temsilcileri ile çok sayıda Süryani ve Müslüman vatandaş katıldı.
Vali Yardımcısı Özen, Müftü Kızılkaya ve Kaymakam Akkaya'nın yaptığı konuşmaların ardından dualar okundu, ilahiler söylendi. Ardından Alptekin'in cenazesi gözyaşları arasında köy mezarlığında defnedildi. Cenazeye katılanlara çörek ekmeği dağıtıldı.
İskender Alptekin (49), Süryani Birliği (ESU) kurucu üyelerinden ve iki dönem ESU Başkanlığını yürüttü. Alptekin evli ve 2 kız çocuğu babasıydı.