TSO Başkanı Göçen: KOBİ'lere destek verilecek, hazırlığınızı yapın

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, KOBİ'leri hükümetin vereceği yeni destek paketi için gerekli hazırlıkları yapmaları konusunda uy

  Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen , KOBİ ' leri hükümetin vereceği yeni destek paketi için gerekli hazırlıkları yapmaları konusunda uyardı .

Başkan Göçen , KOBİ ' lere yeni destek paketlerinin açıklanmaya başlandığını ve Kırşehir ' de bulunan esnafın ve tüccarların bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi . Başkan Göçen , KOBİ desteklerinden faydalanmak isteyen işletmelerin bir an önce KOBİ beyannamelerini vermeleri gerektiğini belirterek , konuya ilişkin KOSGEB Kırşehir bürosuna müracaatların yapılarak , evrakların tamamlanmasını istedi . KOBİ beyannamesi vermeyen işletmelerin desteklerden faydalanamayacağına dikkat çeken Göçen , yeni destek paketinde özellikle projelere büyük destek verileceğini söyledi .

Başkan Göçen , KOBİ ' lere yönelik 6 yeni destek programı uygulanacağını vurgulayarak , " KOBİ Proje Destek Programı kapsamında küçük ve orta boy işletmelere 150 bin lira üst limitli destek sağlanacak . Tematik Proje Destek Programı içinde yer alan meslek kuruluşu proje destek programı kapsamında da KOBİ ' ler yine 150 bin lira üst limite kadar destek alabilecek . Ar-ge ve İnovasyon Alt Programı kapsamında 5 bin lira eğitim desteğinden 100 bin lira makine teçhizat donanım desteğine kadar değişik limitlerde geri ödemesiz ve 200 bin lira geri ödemeli , endüstriyel uygulama alt programı kapsamında ise 18 bin liradan 150 bin liraya kadar geri ödemesiz ve 200 bin lira geri ödemeli destek sağlanacak . Yeni Girişimci Desteği kapsamında 27 bin lira geri ödemesiz ve 70 bin lira geri ödemeli destek kullandırılacak . KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği ' nin Haziran ortasında Resmi Gazete ' de yayımlanmasıyla birlikte , bu programlar yürürlüğe girecek . Bu paketin kaynağı KOSGEB bütçesi ile sınırlı . Bu yıl , biz bu destekler için , 263 milyon lira ayırdık . Bu rakam süreç içinde belki artırabilir ve 300 milyon liraya da çıkabilir . " dedi .

Daha detaylı bilginin KOSGEB ' e ait resmi web sitesinden ulaşılabileceğini söyleyen Başkan Göçen , işletmelerin KOBİ beyannamelerini vermeleri konusun yineledi ve fırsatların kaçırılmamasını istedi .