Piknikte Kaybolan Sağır Ve Dilsiz Genç Hala Bulunamadı

Bursa'da, ailesiyle gittiği ormanlık alanda kaybolan 18 yaşındaki sağır ve dilsiz gençten 2 gündür haber alınamıyor.

Bursa'da geçen pazar günü ailesiyle birlikte gittiği merkez Nilüfer ilçesine bağlı Kayapa beldesindeki piknik alanında kaybolan 18 yaşındaki Cevdet Demirel'i arama çalışmaları dün gece geç saatlere kadar devam etti. Dağların dik ve ormanlık olması, 9 ayrı arama kurtarma ekibinin katıldığı arama çalışmalarını zorlaştırdı. Patika yollardan ilerlemek zorunda kalan ekipler, dağın tepesinde bulunan şelaleye kadar aramayı sürdürdü. Ancak buradan ileriye geçemeyen ekipler geri dönmek zorunda kaldı. Ailesinin
piknik yaptığı yerden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta, dağlık bir alanda gencin ayakkabılarına rastlayan ekipler, arama çalışmalarını bu bölgelerde yoğunlaştırdı. Her ihtimali değerlendiren arama ekipleri, piknik alanının yanında bulunan Kayapa Göleti'nde botla ceset aradı.
Geçirdiği bir hastalıktan dolayı işitme ve konuşma duyularını kaybeden gencin ailesi çocuklarının sağ bulunması için dua ederken, engelli genci arama çalışmalarının bugün de devam edeceği öğrenildi. Pazar akşamı başlatılan arama kurtarma çalışmalarına Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Birlik ekipleri, Nilüfer Belediyesi, İl Özel İdaresi, AKUT, Bosch, DIESEL, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, Mudanya Belediyesi ve 911arama ve kurtarma ekipleri katılıyor.