FC İnter'in, Mourinho ile yollarını ayırması kesinleşti

İtalya'nın ünlü takımı FC İnter'in, teknik direktör Jose Mourinho ile yollarını ayırması kesinleşti. Mourinho'nun dün akşam Milano'da FC İnter Kulübü Başkanı Massimo ...

 

İtalya ' nın ünlü takımı FC İnter ' in , teknik direktör Jose Mourinho ile yollarını ayırması kesinleşti .

Mourinho ' nun dün akşam Milano ' da FC İnter Kulübü Başkanı Massimo Moratti ' nin evinde yediği son akşam yemeği , ayrılık kararının perçinlenmesiyle sonuçlandı .
İtalya spor basınından La Gazzetta dello Sport , ' ' Mourinho , Maicon ve Quaresma karşılığında 35 milyon avro ' ' başlıklı manşetinde , Moratti ' nin Portekizli çalıştırıcıdan tazminat almayabileceğini , ancak bunun için Maicon ve Quaresma ' nın Real Madrid ' e transferini şart koştuğunu ileri sürdü .
Mourinho , Milano ' da geç saatlerde biten yemek çıkışında yaptığı açıklamada , ' ' Söyleyebileceğim tek şey var ; başkanımızla yemekte yemekten büyük keyif aldım ' ' demekle yetindi .
Moratti ise FC İnter ' de Morinho döneminin artık sona erdiğini ima ederek , şunları söyledi :
' ' Rahat bir görüşme oldu . Uzun süredir konuşulan meseleyi ele aldık . Kendisinin gitmeye hazır olduğunu müşahede ettim . Bu ilişki artık bitmiş durumdadır . Şimdi ne yapacağımıza bakmamız lazım .
Yeni teknik direktörün kim olacağına dair adayları henüz belirlemiş değiliz . İyice düşünüp ona göre karar vereceğim . Ama kendimi alay konusu haline getirmeyeceğimden emin olabilirsiniz . ' '
-TAZMİNAT KONUSU-
Mourinho ' nun sözleşmesi , FC İnter ' den erken ayrılma durumunda , siyah-mavili kulübe 16 milyon avro tazminat ödemeyi öngörüyor .
La Gazzetta dello Sport , Mourinho-Moratti buluşmasında konuya ilişkin bu tür meselelere de kabaca değinildiğini ileri sürdü .
Habere göre Moratti , Mourinho ' dan FC İnterli oyunculardan Maicon ve Quaresma ' yı da Real Madrid ' e beraberinde götürmesini istedi . Haberde , Moratti ' nin iki yıldır Real Madrid ' in ilgi alanında olan Maicon ' un neredeyse her 6 ayda bir para istemesinden usandığı iddia edildi . Portekizli teknik adamın isteği üzerine 24 milyon avroya transfer edilmiş olan Quaresma ' nın da görüşmede gündeme geldiği belirtildi . Moratti ' nin , Mourinho ' dan henüz transfer ücretinin yarısı ödenmiş olan Quaresma ' yı da Real Madrid tarafından satın alınmasını sağlamasını talep ettiği kaydedildi .
La Gazzetta dello Sport , Moratti ' nin Mourinho ' dan 16 milyon avroluk tazminatı almaktan vazgeçmeye hazır olduğunu , ancak bunun karşılığında Portekizli çalıştırıcının Real Madrid ' i 35 milyon avroya Maicon ve Quaresma ' yı satın almaya ikna etmesini istediğini yazdı .

Zaman