Başbakan Erdoğan, 8 günlük Latin Amerika gezisine bu akşam çıkacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 gün sürecek Brezilya, Arjantin ve Şili ziyareti bu akşam saatlerinde başlayacak.

Başbakan Erdoğan, Brezi

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın 8 gün sürecek Brezilya , Arjantin ve Şili ziyareti bu akşam saatlerinde başlayacak .

Başbakan Erdoğan , Brezilya , Arjantin ve Şili ' ye giden ilk Türk başbakan olacak . Bu ziyaretle Türkiye ' nin çok yönlü dış politika hedefleri ve Latin Amerika ve Karayipler ( LAK ) bölgesinin sunduğu imkanların değerlendirilmesi çerçevesinde son dönemde bölge ülkeleriyle gelişen işbirliğinin daha da derinleştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi .

Söz konusu ziyaretlerde Başbakan Erdoğan ve beraberindeki işadamı heyetinin katılımlarıyla anılan ülkelerde İş Forumu Toplantıları da gerçekleştirilecek . Erdoğan , Brezilya ' da Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile bir araya gelecek , görüşmelerde ikili ilişkiler ile G-20 ve aynı dönemde sürdürdüğü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelikleri bağlamında , güncel uluslararası ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak .

Türkiye ile Brezilya arasındaki işbirliğinde önümüzdeki dönemde atılacak adımlar için bir yol haritası niteliğini taşıyacak olan bazı anlaşmaların da imzalanması hedefleniyor .

MEDENİYETLER İTTİFAKI TOPLANTISININ AÇILIŞINDA KONUŞACAK

Erdoğan ' ın Eşbaşkanı olduğu Medeniyetler İttifakı ' nın 28-29 Mayıs 2010 tarihlerinde yapılacak Üçüncü Forumu ' nun açılışında da bir konuşma yapacak .

Erdoğan ' ın Brezilya ' nın ardından , 2010 yılında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 100 . yıldönümünün kutlandığı Arjantin ' e geçecek ve burada Cumhurbaşkanı Cristina Fernández de Kirchner ile görüşmelerde bulunacağı belirtildi . Erdoğan ' ın ziyareti vesilesiyle Türkiye ile Arjantin arasında " Hava Ulaştırma " ve " Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım " Anlaşmaları imzalanacak .

1 Haziran 2010 tarihinde Şili ' de gerçekleştirilecek resmi görüşmeler kapsamında Başbakan Erdoğan , Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera ile bir araya gelecek . İki liderin siyasi konuların yanı sıra , ülkelerimiz arasında 2009 yılı Temmuz ayında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması çerçevesinde ikili ekonomik ve ticari ilişkiler ele alınacak . Erdoğan , 2 Haziran ' da Türkiye ' ye dönecek .