Korkuteli Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı

Antalya'nın Korkuteli İlçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği 2010 yılı 1

Korkuteli Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı
Antalya'nın Korkuteli İlçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği 2010 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan başkanlığında gerçekleşti. Öğretmen evi toplantı salonunda gerçekleşen olağan genel kuruluna İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Ali İrban, Hüseyin Çil ve muhtarlar katıldı. İmza karşılığı yapılan yoklamada, salt çoğunluğun hazır bulunduğu toplantıda, divan başkanlığına Kaymakam Erkan Karahan, Üyeliklere Yazır köyü muhtarı Muzaffer Ünlü ile Dereköy muhtarı Erdal Çetin seçildi.
2009 yılı faaliyet raporu Kaymakam Erkan Karahan tarafından okundu, Köy faaliyetlerine yapılan hizmetler tek tek okundu. Faaliyetler konusunda söz alan olmazken, oy birliği ile kabul edildi. 2009 yılı gelir gider hesapları toplantıda okundu, gelirler ve yapılan harcamalar hakkında bilgi verildi. 2009 yılı gelir bütçesi 1 milyon 74 Bin olarak, gider, 834 Bin olarak oy birliği ile kabul edildi.
Genel kurul toplantısında konuşan Kaymakamı Erkan Karahan, 8 aylık görevi sırasından bu zamana kadar kendisine taleple gelen hiçbir muhtarı geri çevirmediğini belirterek, "2009 yılında yol, su ve su deposu yapıldı. Bozuk köy yolları tamir edildi. Bu sene de köy yollarında çalışmalar gerçekleşecek. Birlik olarak imkanlar ölçüsünde muhtarlarımızdan gelen talepleri boş çevirmedik. Ancak taleplerin tamamını karşılamanın imkanı yok. Programa alınan işler büyük oranda gerçekleştirildi. Bu işlerde katkı veren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da aynı duyarlılıkla hareket etmelerini diliyorum" dedi.
Konuşmanın ardından birlik encümeni oluşumu için yapılan seçimde, aday olanlardan yapılan gizli oylama, açık tasnif sonucunda gerçekleşti. Birlik için 2 İl Genel Meclisi üyesi ve 2 muhtar için kapalı oylamaya geçildi.
Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Genel Kurulunda yapılan seçimde, yönetim kurulu üyeliklerine İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Çil (43), Hasan Ali İrban (25) ve Osman Kalfalar köyü muhtarı Ali Ünal (23), Esenyurt Muhtarı Mehmet Bucaklı 21 oy alarak seçildiler.