Devlet Bakanı Kavaf: Zehirlenen öğrencilerin tedavisi sürüyor

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Yaşar Doğu Kız Öğrenci Yetiştirme Yurdu'nda çıkan yangın sonucu yaralanan 3 öğrencinin tedavisinin sürdüğünü söyledi.

  Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf , Yaşar Doğu Kız Öğrenci Yetiştirme Yurdu ' nda çıkan yangın sonucu yaralanan 3 öğrencinin tedavisinin sürdüğünü söyledi . Kavaf , zehirlenen iki öğrencinin durumunda değişiklik olmadığını , pencereden atlayan öğrencinin durumunda ise düzelme olduğunu söyledi .

Denizli ' deki programlarını iptal ederek dün akşam acil olarak uçakla Samsun ' a gelen Kavaf , Başbakanlık Sosyal Hizmet ve Çocuk Esirgeme Kurumu ' na bağlı Yaşar Doğu Kız Öğrenci Yetiştirme Yurdu ' nda çıkan yangın sonucu Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ' ne sevk edilen kız çocuklarını ziyaret etti . Kavaf , çocuklarla bir süre sohbet etti . Basına kapalı olarak ziyaretlerini gerçekleştiren Kavaf , daha sonra Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası ' na ziyarette bulundu .

Ondokuz Mayız Üniversitesi ( OMÜ ) Tıp Fakültesi ' de tedavi gören 3 kız öğrencinin durumu hakkında bilgi veren bakan Selma Aliye Kavaf , tedavilerinin devam ettiğini , karbonmonoksit gazından zehirlenen Zeynep Binici ile Özlem Çakar ' a oksijen solunum tedavisi uygulandığını , pencereden atlayan Ayşegül Akbulut isimli öğrencinin de durumunun iyiye gittiğini söyledi .

Bakan Kavaf , ' Yangından kurtulan kız çocuklarına yönelik psikolojik bir destek sağlanacak mı? ' sorusuna ise " Çocuklar için gereken her şey yapılacaktır . " karşılığını verdi .

Atakum ilçesindeki Yaşar Doğu Kız Öğrenci Yetiştirme Yurdu ' nda cumartesi günü öğle saatlerinde çıkan yangının , saç düzleştirmede kullanılan makinenin yatağın üzerinde unutulması sonucu çıktığı iddia edildi . Yangın anında panikleyen Ayşegül Akbulut isimli öğrenci camdan atlayarak yaralanırken , Zeynep Binici ile Özlem Çakar ise karbonmonoksit gazından hayati tehlike arz edecek derece zehirlenmişti .