2010 Dünya Kupası'na Doğru

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU -F GRUBUNUN FAVORİLERİ, SÜRPRİZ ADAYLARI VE ANALİZİ ANKARA (A.A) - 23.05.2010 - ÇAĞ AKSEL ATAY - 2010 DÜNYA KUPASI, 11 HA

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU

-F GRUBUNUN FAVORİLERİ, SÜRPRİZ ADAYLARI VE ANALİZİ

ANKARA (A.A) - 23.05.2010 - Çağ Aksel Atay - 2010 Dünya Kupası, 11 Haziran'da başlayacak ve tam bir ay sonra yapılacak final maçıyla sahibini bulacak.

Kupa mücadelesine katılan ülkeler, 4'er takımlı 8 grupta ilk ikiye girmek için mücadele edecek.

F Grubu'nda yer alan favori ülkeler, sürpriz adayları ve analizi şöyle;

İtalya - Paraguay - Yeni Zelanda - Slovakya

---------------------------------------------

Grup, oyun tarzını sahaya yansıtabilmesi açısından İtalya için son derece uygun takmlardan oluştu.

İtalyanlar, grup maçlarına büyük bir güvenle, ikinci tura kayıp vermeden yükseleceği inancıyla çıkacak. Son derece güçlü bir defans yapısı olan İtalya milli takımı, aynı zamanda iyi bir orta sahaya, bunun yanısıra belki de dünyanın en iyi kalecisi olarak nitelenebilecek Gianluigi Buffon'a sahip. İtalya'nın en zayıf tarafı, hücum gücünün, daha önceki organizasyonlara oranla daha zayıf olması.

Güney Amerika elemelerinde Arjantin'i 1-0 yendikten sonra Dünya Kupası'na hak kazanan ve burada grubunu Brezilya'nın sadece bir puan altında bitiren Paraguay, çantada keklik olmadığını herkese gösterdi.

Paraguay'ın yıldız oyuncuları, Avrupa'nın seçkin takımlarında forma giyiyor. Paraguay'ın, gruptaki zayıf takımlara üstünlük sağlaması ve İtalya ile birlikte ikinci tura yükselmesi büyük olasılık.

1982'den bu yana ilk kez dünya kupasına katılma hakkı kazanan Yeni Zelanda ise grupta gurur mücadelesi verecek. Kimsenin ikinci tur için şans tanımadığı Yeni Zelanda milli takımı, ağırlıklı olarak, kulüp bazında küçük takımların oyuncularından oluşuyor. Yeni Zelanda, mükemmel takım anlayışıyla yenilmesi güç bir takım. Ancak kazanmak için de yeterli kapasiteye sahip değil.

 Slovakya, eleme maçlarında başarılı bir grafik çizdi ve Çek Cumhuriyeti'nin devre dışı kaldığı grubu ilk sırada tamamladı. Grubunda fazla zorlu maç oynamayan Slovak ekip, büyük takımlar karşısında zorlanıyor. Her ne kadar Marek Hamsik gibi iyi oyunculara sahip olsa da, Slovakya'nın gruptan çıkma şansı az görülüyor. Slovakya'nın Güney Afrika'daki kaderini, Paraguay ile yapacağı maç belirleyecek gibi görünüyor.

İzlenmesi tavsiye edilen oyuncular: Gianluigi Buffon (İtalya), Fabio Cannavaro (İtalya), Gennaro Gattuso (İtalya), Andrea Pirlo (İtalya), Robert Vitteck (Slovakya), Ryan Nelsen (Yeni Zelanda)

Grup tahmini: 1- İtalya

              2- Paraguay

(ÇAĞ-MTE)

23.05.2010 10:25:46