Ortaca'da 'Dünya Süt Günü' Etkinlikleri

Ortaca İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından "Dünya Süt Günü" nedeniyle ilköğretim öğrencilerine süt dağıtımı yapıldı.

Ortaca'da 'Dünya Süt Günü' Etkinlikleri
  İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Aydınlar İlköğretim Okulu ' nda dağıtılan süt dağıtım törenine Kaymakam Mustafa Gürdal , Belediye Başkan Vekili Cemil Durak , İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin , İlçe Müftüsü İbrahim Özler , öğretmenler ile tüm okul öğrencileri katıldı .
Süt dağıtım töreninde konuşma yapan İlçe Tarım Müdürü Şaban Sarıkaya ; " Uluslararası Sütçülük Federasyonu ' nun 1956 yılında aldığı karar gereği , 21 Mayıs ' ın bütün üye ülkelerde " Dünya Süt Günü " olarak kutlandığını hatırlattı . İlçe Tarım Müdürü Şaban Sarıkaya , Bu etkinliklerdeki amaç , sütün önemini ve süt tüketimini artırmaktır . Sütün beslenmemizdeki önemi çok büyüktür . İnsan , mezara kadar süt tüketir . Süt vücudun ihtiyaç duyduğu , protein , yağ , karbonhidrat , vitamin , mineral madde , su gibi besin öğelerinin büyük bölümünü ihtiva etmektedir " dedi .
Süt ürünlerinin çocukların bedensel ve zihinsel gelişiminde çok önemli faktör olduğunu ifade eden Sarıkaya ; " Çocuklar ortalama olarak günde 500 gram , yetişkinler ise , 250 gram süt ve süt ürünleri tüketmelidir . Avrupa ülkelerinde yıllık kişi başına 70-100 litre süt tüketilirken , ülkemizde 20 litre gibi çok düşük seviyelerde süt tüketilmekte . Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenmeleri için süt , ayran , yoğurt , tereyağı , peynir gibi yararlı besinler tüketmeye teşvik etmeliyiz " şeklinde konuştu .
Kaymakam Mustafa Gürdal da , öğrencilere , gazlı içeceklerin sağlık açısından zararlı olduğunu ifade ederek ; " ' Gazlı içeceklerden uzak durun . En sağlıklı besin kaynağı süttür . Ben de sürekli süt içiyorum . Geleceğimizin teminatı siz çocuklar sağlıklı ve düzenli beslenin ve gazlı içeceklerden uzak durun ; süt için " diye konuştu .