Kuş Gribi Acil Eylem Planı kapsamında ilk tatbikat Hatay'da yapılacak

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kuş gribi Acil Eylem Planı kapsamında 27 Mayıs'ta Hatay'da tatbikat düzenlenecek.

İl Tarım Müdürl

  Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kuş gribi Acil Eylem Planı kapsamında 27 Mayıs ' ta Hatay ' da tatbikat düzenlenecek .

İl Tarım Müdürlüğü ' nden verilen bilgiye göre Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Dünya Bankası fonlu " Kuş Gribi ve İnsana Tesir Eden Salgına Karşı Hazırlık ve Mücadele Projesi ( AIHP ) " desteği ile bu yıl Hatay ve Edirne illerinde ortak birer tatbikat düzenlenecek . Tatbikatların ilki Hatay ' ın merkez ilçesi Antakya ' ya bağlı Serinyol Beldesi ' ndeki Tahtaköprü mevkiinde gerçekleştirilecek .

Bu yıl birincisi Hatay ' da yapılacak tatbikatta , senaryo gereği Hatay iline bağlı 5 ilçede ( Antakya , Kırıkhan , Belen , Samandağ ve İskenderun ) hastalığın çıktığı varsayılarak güncellenen kuş gribi acil eylem planları saha uygulamasında test edilecek , yaşanabilecek aksilikler önceden tespit edilerek , kilit kurumlar arasında tesis edilmiş olan işbirliği daha da artırılacak . Tatbikat süresince Hatay iline davet edilmiş olan ilgili Bakanlık ve Kurumların temsilcileri ile " Ulusal Hastalık Kriz Merkezi ( UHKM ) kurulacak ve yine enfekte bölgelerde ilçe seviyesinde " Operasyon Birimleri " oluşturulacak .

24 Mayıs 2010 günü bir bilgilendirme ve açılış toplantısı düzenlenecek , takiben yapılacak masa başı çalışmalarında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı , Sağlık Bakanlığı , Çevre ve Orman Bakanlığı personelleri ile acil durumları inceleyip tartışmak ve acil durum planlarına dayalı problemleri çözmek üzere oturumlar düzenlenecek .

27 Mayıs 2010 tarihinde tatbikatın saha uygulama bölümü Merkez İlçe , Serinyol beldesi , Tahtaköprü köyünde gerçekleştirilecek . Tatbikatın son günü olan 28 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak çalışmalarda ise ; tatbikatta elde edilen deneyimler değerlendirilerek , yaşanması halinde mücadeledeki eksiklikler tüm tarafların katılımı ile ele alınıp çözümler geliştirilmeye çalışılacak .