Hollanda Milletvekili Çörüz: Sosyalist Parti Milletvekilleri iki yüzlü politika izliyor

Hollanda'da Hıristiyan Demokrat Parti'nin (CDA) ilk Müslüman Milletvekili Coşkun Çörüz, 9 Haziran seçimleri öncesinde Türk dernekleri ve camileri ziya

  Hollanda ' da Hıristiyan Demokrat Parti ' nin ( CDA ) ilk Müslüman Milletvekili Coşkun Çörüz , 9 Haziran seçimleri öncesinde Türk dernekleri ve camileri ziyaret eden Sosyalist Partilieri ikiyüzlü davranmakla suçladı .

Cihan ' a konuşan Coşkun Çörüz , " Sosyalist Partili Milletvekilleri olarak gidip camilerde , derneklerde ve toplantılarda konuşup oy isteyeceksin . Sonra Hollanda Temsilciler Meclisinde camiler ve din konusu tartışıldığında karşı çıkacaksınız . Bu durumu ben bir Müslüman kökenli CDA milletvekili olarak ikiyüzlü bir politika olarak değerlendiriyorum . Onun içindir ki Hollanda Türk toplumu oy verdiği şahıslara çok iyi dikkat etmesi gerekir . " dedi .

Çörüz , Sosyalist Parti ' nin dini kuruluş ve vakıflara destek verilmesine parlamentoda şiddetle karşı çıktığını öne sürerek , seçmenlere şu çağrıyı yaptı : " Hangi milletvekili neye hizmet ediyor . Kimlerin kuyusunu kazıyor ; ona dikkat etmeleri lazım . mantıklı davranmaları lazım . Hollandalı Türkler kim ne demiş icraat olarak nasıl bir yol izlemişler . Hollanda ' da ki Türk toplumu aleyhinde ne tür çalışmalar yapmışlar , ona iyi dikkat etsinler . "

Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders ' in ' Fitne ' adlı filmini diğer partilerin ' ifade özgürlüğü ' çerçevesinde değerlendirdiğini de dile getiren Coşkun Çörüz , " CDA yetkilileri ise bu ayrımcılığa ve fitneciliğe karşı geldiler . " ifadelerini kullandı . Çörüz , partisinin Hollanda ' da inançlara saygı ve ailenin korunmasına verdiği öneme dikkat çekti .

OYU KULLANMAK DEMEK HOLLANDA TOPLUMUN BİR PARÇASI ANLAMINA GELİYOR

Hollanda ' da oy pusulalarının evlere ulaştığını belirten Coşkun Çörüz , demokratik bir hak olan oy kullanmanın son derece önemli olduğunu söyledi . Çörüz " Bu oy pusulası için bazı ülkelerde iç harplar var . Bu hakkı bizler almışız . Hollanda devleti de bir düzenleme ile Hollandalı Türklere oy hakkı kullanma yetkisi verdi . Bizler 5 dakikamızı ayırarak Hollanda Türk toplumunda kalıcı olduğu gösterip 9 Haziran 2010 seçimlerinde oylarımızı kullanmalıyız . " dedi .

9 yıldır Temsilciler Meclisi ' nde görev yapan Çörüz , önümüzdeki partisi tarafından 18 . sırada aday gösterildi . Yeni dönemde de yoğun çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Çörüz , özellikle insan hakları , güvenlik , polis teşkilatı ve gençlerin sorunları konusunda çalışmalarıyla tanınıyor . Çörüz , Hollanda Parlamenter Delegasyonu Başkanı olarak ülkeyi Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ' nda temsil ediyor .