Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu Uşak Temaslarını Tamamladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, yaklaşık bir buçuk yıl önce temelini attığı Fatih Yatılı Kuran Kursu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu Uşak Temaslarını Tamamladı
  Dün sabah saatlerinde çeşitli açılış , temel atma ve temaslarda bulunmak üzere Uşak ' a gelen ve dün geceyi Kütahya ' da geçiren Diyanet İşleri Başkanı Prof . Dr . Ali Bardakoğlu , bugün Uşak ' taki temaslarını tamamladı . Yaklaşık bir buçuk yıl önce temelini attığı Fatih Yatılı Kuran Kursu ' nun açılışını gerçekleştiren Ali Bardakoğlu , daha sonra Eşme İlçesi ' nde ilçe müftülüğüne ait hizmet binasının açılışını da yaparak kentten ayrıldı . Fatih Yatılı Kuran Kursu açılışına Uşak Valisi Özdemir Çakacak , Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ve Nuri Uslu , AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper , daire müdürleri ve davetliler katıldı . Diyanet İşleri Başkanlığı ' nın bir hizmet kurumu olduğunu ifade eden Ali Bardakoğlu topluma İslam konusunda doğru bilgi ve hizmet yapmak için var olduklarını anlattı .
Prof . Dr . Ali Bardakoğlu konuşmasında şunları söyledi ; " Başkanlık olarak 2010 yılını Kuran yılı ilan ettik . Kuran-ı Kerim sadece duvarda tutmak için değil bir diriliş kitabıdır . Kuranı anlamak ve doğru yaşamak zorundayız . Kuran bizi kuranla dirilmeye davet ediyor . Okunmasıyla , dinlenmesiyle , ezberlenmesiyle ve yaşanmasıyla hayatımızın yansımasıyla da büyük bir ibadettir . Kuran ancak anlaşıldığında şifa olur . Bizim Aziz milletimizin Kuran hizmetine verdiği desteği büyük bir minnet duyuyoruz . Diyanet Başkanlığımızda kayıtlı 90 binin üzerinde hafızımız var . İslam ülkeleri arasında yerini bu çok iyi ifade etmektedir . 90 bin hafızımızın kayıtlı olması ve 90 bin camii ve 9 bin Kuran Kursu olması insanımızın kurana ve dine ne kadar bağlı olduğunu göstermektedir . Kuran kurslarının müfredatını yeniledik . Kuran Kurslarımızın eğitimi ve formasyon şekilleri hocaların eğitim anlayışları oldukça net bir şekilde belirlenmiştir . Hesap verebilir açık ve şeffaf bir anlayışla hizmet veriliyor . İnsanımızı toplumla barıştıran bir hizmet sunuyoruz . İnsan haklarıyla , kadın haklarıyla ve din hizmetleriyle çağdaş bir anlayışla sunuyoruz . Kuran kurslarımız hiçbir zaman alternatif bir eğitim vermemektedir . Örgün eğitim içinde onu tamamlayan bütünleyen insanımızın dünyaya bakış açısını manevi ahlaki anlayışını geliştirmeye yönelik bir anlayışa sahiptir . Millet olarak sadece kuran okuyan değil kuranı anlayan bize gösterdiği ufuklara doğru gitmesini başaran bir anlayışa sahibiz "
Konuşmaların ardından Fatih Yatılı Kuran Kursu ' nun açılışı Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu , Vali Özdemir Çakacak ve milletvekilleri tarafından gerçekleştirildi . Ali Bardakoğlu törenin ardından Eşme ilçesindeki açılış programı için ilçeye hareket etti .