Üç aracın karıştığı kazada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralındı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde otobüs, süt tankeri ve kamyonetin karıştığı kazada Burhaniye Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde teknisyen olarak çalışan

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde otobüs, süt tankeri ve kamyonetin karıştığı kazada Burhaniye Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde teknisyen olarak çalışan bir kişi hayatını kaybetti, 3 ağır 6 kişi yaralandı.

Olay saat 17:00 sıralarında Küçükler Petrol önünde meydana geldi. İddiaya göre önünde seyreden Levent Aktaş (49) yönetimindeki 17 AV 415 plakalı bir otobüsü sollamaya çalışan Mustafa Çay (42) yönetimindeki 16 P 9918 plakalı kamyonet, karşı yönden gelen Ünal Atmaca (31) yönetimindeki süt tankeri ile karşılaştı. Tankere basmamak için frene basan Çay'ın kullandığı kamyonet önce otobüse yandan çarptı, sonra yolda bir süre sürüklendikten sonra şarampole uçtu. 10 VR 484 plakalı süt tankerinin şoförü Ünal Atmaca ise otobüse çarpmamak için yolun sağındaki bankete çarptı. Atmaca'nnı kullandığı tanker, sol taraftaki boşluğa uçarak ters döndü.

Burhaniye Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne ait araçta bulunan teknisyen Şener Oruç, olay yerinde hayatını kaybetti. Şoför Mustafa Çay ve teknisyen Bahir Çakır ile tanker sürücüsü Ünal Atmaca ağır yaralı olarak Burhaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Otobüste bulunan 3 yaralı yolcu ise kaldırıldıkları hastanede ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. Otobüs yolcuları başka bir otobüsle İzmir'e gönderildi.

Otobüs sürücüsü Levent Aktaş, kazanın kamyonetin halatı sollama yapmasından kaynaklandığını belirterek kazayı çok ucuz atlattıklarını söyledi.

Kazı sırasında yolun aşırı yağış nedeniyle oldukça kaygan olduğu ifade ediliyor.