Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Arslan: Rüştü suçlu değil

Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Arslan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında isim vererek suçladı

Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Arslan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında isim vererek suçladığı Rüştü Reçber'e sahip çıktı.

Aslan, Rüştü'nün ceza alması gerektiğini iddia eden Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu'na da tepki göstererek, söylediklerinin gerçekle bağdaşmadığını belirtti.

Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na açıklamalarda bulunan Türker Aslan, Şekip Mosturoğlu'nun 55. maddeye göre Rüştü'nün ceza alması gerektiği yönündeki iddiasının gerçekle bağdaşmadığını iddia etti.

ŞEKİP MOSTUROĞLU'NA KATILMAK MÜMKÜN DEĞİL

Bu maddenin şike ve şikeye maddi vaadlerde bulunarak teşvik etmek yönündeki eylemleri kapsadığını belirten Arslan, "Şekip Mosturoğlu, 55. maddeye işaret ederek, Rüştü'nün ceza alması gerektiğini savunuyor. Bu madde, rakip takımları şikeye teşvik etmek ve bununla ilgili bir takım maddi tekliflerde bulunulması halinde suçlu kabul eder. Rüştü, yaptığını iddia ettiklerinin eylemlerin bu kapsamda değerlendirilmesi mümkün değil. Kaldı ki bir takım soyut iddialar var, bunların somut hale gelmesi de mümkün değil. Dolayısıyla çok sağlıklı bir değerlendirme yapmak doğru değil. Şekip Mosturoğlu'na katılmak mümkün değil. Bu konuda katı düşünüyorlar. Buna göre bir suç oluşmamıştır." dedi.

İKİ KİŞİ ARASINDAKİ SMS'İ KAMUOYUNA DUYURMAK HUKUKSAL AÇIDAN YANLIŞ

Mesajların deşifre edilmesinin hukuksal açıdan yanlış olduğunu belirten Arslan, sözlerini şu şekilde bitirdi: "Bu sms mesajları iki kişi arasında kalmalı. Bunları başka kişilere duyurmak, bunu kamuya bağlamak amacı taşır ki bu hukuksal açıdan doğru değil. Bir üçüncü kişinin iki kişi arasındaki özel bir yazışmayı açıklamış olması doğru bir şey değil. Ayrıca böyle bir sms mesajı varsa bile bu suç değildir. 'İyi oynayın, aslan gibi oynayın, maçı kazanın' şeklinde sözler hiçbir şekilde 55. madde kapsamında teşvik primine girmez."