KCK Türkiye Sorumlusu'nun kardeşi sınırda eroinle yakalandı

PKK'nın şehir yapılanması olanKCK'nın Türkiye Sorumlusu Botan kod N.T.'nin kardeşi M.T. üzerinde 2 kilo 770 gr eroin ve sahte bir kimlik ile sınırı ge

PKK'nın şehir yapılanması olanKCK'nın Türkiye Sorumlusu Botan kod N.T.'nin kardeşi M.T. üzerinde 2 kilo 770 gr eroin ve sahte bir kimlik ile sınırı geçmek isterken yakalandı.

Türkiye'den yasa dışı yollarda Yunanistan'a geçmeye çalışan ve üzerinde İ.E.Y. isimli bir kişi adına düzenlenmiş kimlik taşıyan şahıs gece saat 03:30 sıralarında Edirne merkeze bağlı Bosna Köyü mevkisinde durduruldu. Sinekli Hudut Takım Komutanlığı devriyeleri tarafından yapılan aramada şahsın sırt çantası içerisinde eroin olduğu belirlenen 2 kilo 770 gram narkotik ve psikotrop madde ele geçirildi.

Aynı gün içerisinde Edirne İl Merkez Jandarma Komutanlığı'na teslim edilen şahsın üzerinde bulunan kimliğin sahte olduğu, gerçek adının ise M.T. olduğu tespit edildi.

Yapılan kimlik sorgulamasında şahsın PKK/Kongra-Gel terör örgütüne üye olmak suçundan Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından arandığı belirlendi.

Yunanistan'a geçmeye çalışırken yakalanan şahsın PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'nın Türkiye Sorumlusu Botan kod N.T.'nin kardeşi olduğu tespit edildi.