Kayıp iki kız çocuğundan 5 gündür haber yok

Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Toptepe köyünde, geçen hafta sonu evlerinin önünde oynarken kaybolan Ayşe Mercan Sümbül (6) ile Fazilet Yaşar (7) isi

Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Toptepe köyünde, geçen hafta sonu evlerinin önünde oynarken kaybolan Ayşe Mercan Sümbül (6) ile Fazilet Yaşar (7) isimli kızlardan 5 gündür haber alınamıyor.

Erzurum'a 184 kilometre uzaklıkta Toptepe köyündeki evlerinin önünde oyun oynarken kaybolan Ayşe Mercan Sümbül ve Fazilet Yaşar'ı arama çalışmaları 5'inci gününe girdi. Jandarma birlikleri köy kırsalında zaman zaman askeri helikopterlerin desteğinde arama çalışmalarını sürdürüyor. Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği'nden köye giden 11 kişilik ekip dün akşam saatlerinde arama çalışmalarını tamamlayarak geri döndü. Bölgede sadece sivil savunma arama kurtarma birliğine bağlı 5 kişilik balık adam gönderildi. Balık adamların Aras Nehri'nde arama çalışmalarına ağırlık vereceği belirtildi.

Tekman Kaymakamı Cahit Karatepe, 5 gündür yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamadığını söyledi. Kaymakam Karatepe, kayıp kız çocuklarının bulunması için bütün imkânları seferber ettiklerini ifade etti. Karatepe, arama çalışmalarının çocuklar bulunana kadar devam edeceğini belirterek, "Kayıp kız çocuklarımızın bulunması için yapılabilecek ne varsa her şeyi yapıyoruz. Binlerce dönüm araziyi karadan ve havadan taradık. Çocukları bulana kadar arama çalışmalarımız aralıksız devam edecek." diye konuştu.

Ayşe Mercan Sümbül'ün babası Yaşar Sümbül ise çocuklarının hayatından endişe ettiklerini belirterek, "Çocuklarımızın bulunması için yapılan aramaların sonuç vermesini bekliyoruz. İnşallah kızlarımızı sağ salim buluruz. Ancak vakit geçtikçe umutlarımız da tükeniyor." dedi.