Deniz Baykal gizli sırları açıkladı

Gündemde büyük yankı bulan kaset sonrasında CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal, evinin bahçesinde 20 milletvekili ile bir araya geldi.

Kabule elindeki dosyalarla gelen Baykal, Önder Sav ve Kılıçdaroğlu ile yaptığı çok özel görüşmelerde, her iki ismin birbiri hakkında söylediği ağır ithamları milletvekillerine açıkladı.

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, aralarında parti Genel Başkan yardımcıları Yılmaz Ateş, Onur Öymen, İstanbul Milletvekilleri İlhan Kesici, Mehmet Sevigen, İzmir Milletvekili Canan Arıtman ve Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın da bulunduğu yaklaşık 20 partili ile bir araya geldi. Milletvekilleri, Baykal ile evin ön bahçesindeki çardağa geçti. Baykal'ın çardağa gelirken elinde bulunan dosya dikkat çekti.

TOPLANTININ ARDINDAN AÇIKLAMA

Milletvekilleriyle yapılan toplantının ardından, süreci değerlendiren Deniz Baykal, kendisi için önerilen "onursal başkanlığı" ile cumhurbaşkanlığı adaylığını ciddiyetsiz bir teklif olarak değerlendirirken, Sav ve Kılıçdaroğlu'nun birbirleri hakkındaki sözleri milletvekilleriyle paylaştı. Milletvekillerine göre Baykal'ın çok ciddi bir sitemi ve kırgınlığı var. Baykal'ın Önder Sav ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ittifak için kullandığı bir kelime var o da "kutsal olmayan" ittifak.

İşte Baykal'ın milletvekilleriyle yaptığı toplantıdaki o ilginç açıklamasından satır başları;

Bu ittifak, insanı ahlaki vicdani değil, nezakete ve dostluğa sığmaz. Kemal Kılıçdaroğlu bu partide öne çıktığında, "etkin bir yerde olmamalı diyen Önder Sav" olmuştur. Aynı şekilde Önder Sav, " bu partide olduğu sürece değişim, dönüşüm olmaz diyende" Kılıçdaroğlu'dur. Ama şimdi böyle bir ittifak içindeler. Ben büyük mutabakat diye söylemiştim; ancak bunu böyle yaptılar. Böyle olması gerekmezdi.

Bugün Baykal ile telefonla görüşenlerin arasında Star Haber 'den Murat Çelik de vardı. Çelik, Star Ana Haber'de Baykal'ın gündeme ilişkin sözlerini "noktasına virgülüne dokunmadan" Uğur Dündar'a aktardı. İşte o sözler;

İl başkanlarına randevu vermedi. İşte Baykal ile yapılan telefon görüşmesinden satır başları;

M.Ç: İl başkanlarına randevu vermediniz mi?

Deniz Baykal: Hayır böyle bir şey söz konusu değil. Nasıl oldu? İl başkanları o toplantıyı yaptıktan sonra bana telefon edipte "gelmek istiyoruz" diyen olmadı. Bana telefon edip de "il başkanları gelsin mi?" diyen MYK üyelerimizdi. Ben de anladımki MYK üyeleri il başkanlarını bana getirmek istiyorlar. Ortaya yanlış bir görüntü çıkabilirdi. Gelecek arkadaşlarımı da sıkıntıya sokabilirdim. Onun için "böyle bir zorlamada bulunmayın" dedim MYK arkadaşlarıma. Orada gelecek olan var gelmeyecek olan var. Burada bir sıkıntı yaşayabilirler onun için de il başkanlarının gelmesini istemedim. Örneğin Antalya il başkanı Ankara'dan ayrılırken gelmek istiyorum dedi bende kabul ettim.

Onursal Başkanlık meselesini ne diyor?

Deniz Baykal: Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşme konusunda Baykal'ın tavrı ise olumlu. Henüz beni aramadı, böyle bir randevu talep etmedi ama görüşmemem gibi bir durum söz konusu değil. Henüz aday değilken bile görüştüm. Bu kapı açık, aradığı zaman davet ederim, gelir görüşürüz. Bu da beni il başkanları gibi üzen bir konu. Kılıçdaroğlu bazı televizyon kanallarında davet etmese dahi giderim diyordu. Böyle bir şey söz konusu değil tabii ki ararsa davem ederim dedi.

Onursal genel başkanlıkla ilgili sözleri;

Deniz Baykal: Benim böyle bir talebim yok. CHP'nin bir tane onursal genel başkanı var o da Atatürk'tür. Bizim başka bir onursal başkana ihtiyacımız yok. Bu iyi niyetli bir yaklaşım, onursal genel başkanlık elbette çok büyük bir makamdır ama Mustafa Kemal Atatürk'ün genel başkanlık yaptığı bir partide benim onursal genel başkan sıfatıyla dolaşmam çok yakışıksız kalır.

Cumhurbaşkanlığı konusu

Deniz Baykal: O güne kim öle kim kala. Böyle ciddi siyasi konuların tartışıldığı bir ortamda böyle bir konunun gündeme gelmesi çok ciddiyetsiz. Herkes işine baksın.


internethaber