Uçurtma şenliğine katılan binlerce kişi piknik yapıp konserle coştu

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Ufuk Eğitim Kurumları'nın düzenlediği 11. geleneksel uçurtma şenliği, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Uçurt

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Ufuk Eğitim Kurumları'nın düzenlediği 11. geleneksel uçurtma şenliği, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Uçurtma yarışmasında birinci olan ilköğretim okulu öğrencisine bisiklet hediye edildi. En yükseğe çıkan uçurmanın sahibine televizyon, en güzel uçurtmanın sahibine ise elektrikli süpürge hediye edildi.

Çuval yarışından halata, portakal toplama yarışından yumurtaya kadar birçok yarışmanın yapıldığı uçurtma şenliğinde, Ayna Grubu da bir konser verdi.

Özel Ufuk Eğitim Kurumları'nın düzenlediği uçurtma şenliklerinin bu yıl 11.'si Kızılalan'da çam ormanlarının arasında gerçekleşti. Alanya merkez, belde ve köylerden gelen binlerce kişi piknik yaparken, aynı zamanda uçurtmalarını yarıştırdı. Rengarenk uçurtmaların gökyüzünü renklendirdiği şenlikte açılış konuşmasını Ufuk Eğitim Kurumları Müdürü İsmail Akpınar yaptı. Öğrencileri sınav stresinden, yetişkinleri de hayatın verdiği sıkıntılardan biraz olsun uzak tutmak adına şenlik düzenlediklerini belirten Akpınar, katılımcıların her yıl artarak devam ettiğini söyledi.

En yükseğe çıkan, en uzağa giden ve en güzel uçurtma sahiplerine hediye verildi. Kendi yaptığı uçurtmasını en yükseğe çıkarmayı başaran 7. sınıf öğrencisi Oğuz Arslan'a bisikletini, Kaymakam Hulusi Doğan hediye etti. Ailesinin maddi durumu iyi olmayan Oğuz'u öperek makamına davet eden Kaymakam Doğan, ayakkabısından çorabına kadar yeni elbiselerle giyindirme sözü verdi. Ufuk Eğitim Kurumları'nın, eğitimleri kadar şenliklerinin de kaliteli olduğunu belirten Doğan, "Bu, artık şenlik olmaktan çıkmış, panayır haline gelmiş bir organizasyon. Çocuklarımıza değer veren Ufuk kurumlarına teşekkür ediyorum. Çocuklar bizim yarınlarımız." diye konuştu.

Uçurtma yarışmasının ardından, Ufuk anaokulu öğrencilerinin hazırladığı Kafkas gösterisi sunuldu. Gözleri bağlı yarışmacıların toprağın içinde elleriyle portakal toplamaları ayakta izlendi. Çuval, halat çekme, sandalye kapma, balon patlatma, apalama, yumurta taşıma yarışmaları yapıldı. Özel Ufuk Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Sabri İşman, katılımın beklenenden fazla olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Şenlikte emeği geçenlere vefa ödülü verildikten sonra, Ayna Grubu'nun solisti Erhan Güleryüz'ün konseriyle şenlik sona erdi.