Side Belediye Başkanı Uçar, Şahin'e verdiği sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin'e, 13 ay önce

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin'e, 13 ay önce verdiği sözü tutmanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi.

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'le birlikte açtıkları Side Sahil Yolu ile beldelerinin dünya turizminde marka yaptığını belirten Başkan Abdulkadir Uçar, Kentsel Dönüşüm Projesi (KDP) çerçevesinde, aynı yolun protipini doğu sahilinde de uygulamaya koyacaklarını kaydetti. 3 bin 750 metre uzunluğundaki yolu 3 ay gibi kısa sürede hayata geçirerek, Türkiye'de bir ilke imza attıklarını belirten Uçar, bu başarıyı Side halkı, turizmciler ve esnafla birlikte başardıklarını ifade etti.

Uçar, "Meclis başkanımız Mehmet Ali Şahin, 29 Mart yerel seçimleri öncesi Adalet Bakanı idi. Seçim bürosunun açılışında Side'ye yapacaklarım çalışmaları maddeler haline getirerek bir broşür hazırlamıştım. Yapacaklarımın altına da sayın Meclis başkanımıza imza attırmıştım. Attığı imzadan ötürü Meclis Başkanımızı mahcup ettirmediğim için çok mutlu ve huzurluyum. KDP çerçvesinde Side Sahil Yolu dışında Osmanlı sivil mimari örnekleriyle süslü 96 cumbalı evi restore ettik. Görüntü kirliliği oluşturan üzerlerindeki reklam panolarını indirdik. Kaçak işgalleri tamamen yıktık. Side Antik Kent'te tarihi dokuyu yeniden ortaya çıkardık. Tarihi binalardaki restore ve onarım çalışmalarımızın büyük çoğunluğu esnafımız kendi bütçesiyle yaptı. Köy meydanı yapım çalışmalarına başladık. Yaptığımız çalışmaların başka turizm yörelerine örnek model olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Uçar, Side Belediyesi'nin 2 milyon 500 bin TL bütçesine olmasına rağmen, KDP çerçevesinde 10 milyon TL'lik bir yatırıma imza attıklarını kaydetti.