Şehidin Cenazesi Öncesinde Göz Yaşları Sel Oldu Aktı

Tunceli'de teröristlerce karakola açılan ateş sonrasında hayatını kayberek şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in cenaze namazı öncesinde göz yaşları sel oldu aktı.

Şehidin Cenazesi Öncesinde Göz Yaşları Sel Oldu Aktı
Hunat Camii'nde kılınan cenaze namazına Vali Mevlüt Bilici, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazenin kılınacağı avluya ilk olarak şehidin babası Mustafa Koçyiğit geldi. Baba Koçyiğit'i burada askerler teselli etti. Mustafa Koçyiğit, "Ben gururluyum. Hiç kimseye şehit babası olmak nasip olmaz ama bana oldu. Dimdik ayaktayım" dedi.
Uzun beklemenin ardından şehidin cenazesi ambulans ile namazın kılınacağı avluya getirildi. Kemal Koçyiğit'in cenazesinin yanına gelen yakınları ağıtlar yakarak terör örgütüne lanet okudu. Kemal Koçyiğit'in kardeşi ise, "Ağabeyim dimdik ayakta. Koç gibi" diyerek Türk bayrağını öptü ve safa geçti.
Kocası Kemal Koçyiğit'in cenazesinin başına gelen Lale Koçyiğit ellerini açarak kocasına dua etti ve tabutuna sarıldı. Ağlamamak için kendini zor tutan Lale Koçyiğit, kocasının fotoğrafını alarak öptü ve tekrar dua etti. Anne Nazmiye Koçyiğit ise oğlunun tabutuna sarılarak, "Kuzum, Kemalim" diyerek gözyaşları döktü.
Lale Koçyiğit, "Sevindirmeyeceğim. Benim eşim cennette sizler cehennemde yanacaksınız. Canım benim dediğin gibi dimdik ayaktayım. Bana cennette olduğunu söyledi. Benim şefaatçim olacak" diye konuştu.
Ayakta durması ve üzülmemesini söyleyen askerlere Leyla Koçyiğit, "Dimdik ayaktayım" diye cevap verdi.
Vali Mevlüt Bilici cami avlusuna gelerek şehidin babası ve kardeşine başsağlığı diledi.
Kılınan cenaze namazı sonrasında Kemal Koçyiğit'in cenazesi cenaze arabasına konularak Kartal Şehitliği'ne götürüldü. Cenaze şehitliğe getirildiği sırada vatandaşlar tarafından terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atıldı.
Kartal Şehitliği'ne bu defa şehidin yakınları, Vali Bilici ve askeri erkan haricinde vatandaş alınmadı. Şehitlikte İl Emniyet Müdürü Arif Akkale, vatandaşlara seslenerek sakin olmaları uyarısında bulundu.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenazede Ankara'dan özel olarak gelen 100 çevik kuvvet ile Kayseri'den 3 bin polis katıldı. Cenazeye katılacak olan basın mensuplarına akreditasyon yapıldı.
Şehidin defininin ardından vatandaşlar şehitliğe girerek dua okudu ve ardından "Şehidim hakkını helal et bize" sloganları atıldı.
Cenaze sonrasında bir açıklama yapan Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, cenazenin mezarlığa getiriliş şeklini eleştirerek Kayseri bürokratlarının da tören alanına yürüyerek değil araçlarla geldiğini söyledi.