Dershaneler Birliği Erzurum'da dereceye girenleri açıkladı

Erzurum'da Palandöken Dershaneler Birliği (PAL-DER) Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nda dereceye girenlerin, eğitim gördükleri dershane ve okulları

Erzurum'da Palandöken Dershaneler Birliği (PAL-DER) Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nda dereceye girenlerin, eğitim gördükleri dershane ve okulları açıkladı. Erzurum'da Türkiye geneli ilk bine giren öğrenci sayısı, geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 200 arttı.

Erzurum'da dereceye giren öğrencilerin isimleri ve okulları Palandöken Dershaneler Birliği tarafından açıklandı. PAL-DER Başkanı Başkanı Birol Turgut, Erzurum'da sınava giren 17 bin 374 öğrencinin 6 bin 341'inin son sınıf, geri kalanının ise mezun öğrencilerden oluştuğunu söyledi.

Erzurum'un, 231 bin 511 olan YGS puan ortalaması ile Türkiye genelinde 42. sıraya yükseldiğini kaydeden Turgut, geçen yıl 18 olan ilk bine giren öğrenci sayısının bu yıl 52'ye çıktığını ifade etti. Koordinasyon içerisinde hareket edilmesi durumunda başarının gerçekleştiğini ifade eden Turgut, başarının valilik, milli eğitim müdürlüğü ve dershanelerin ortak çalışması sonucu geldiğini söyledi. Hedeflerinin, Erzurum'un ilk 20'ye girmesi olduğunu açıklayan Birol Turgut, eğitimde başarının bir süre içerisinde gerçekleştiğini ve birkaç yıl sonra hedefe ulaşmayı arzu ettiklerini belirtti.

Okulların eğitim yuvası olduğunu anlatan Turgut, dershanelerin ise ihtiyaçtan doğduğunu ve öğrenciyi sınava hazırlayan kuruluşlar olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. Erzurum'da dershanelerde bin 450 öğrencinin ücretsiz eğitim gördüğünün altını çizen Turgut, YGS sonuçlarında bilgi kirliliğinin oluşmaması için dereceye giren ilk 10 öğrencinin dershanesi ve okullarını açıkladıklarını söyledi.

PAL-DER üyelerinden Sadrettin Demircan ise Erzurum'da elde edilen küçük bir başarının herkesi sevindirdiğini belirterek, dershaneler birliği olarak Erzurum'un başarısını artırmak amacıyla sürekli toplantılar yaptıklarını kaydetti. Kurumlar arasında uyum oluştuğunda başarının geldiğini ifade eden Demircan, bir yıl sonra Erzurum'un Türkiye genelinde 30. sıralarda olmasını ümit ettiklerini söyledi.

Birliğe üye Tacettin Deniz, Yalçın Erturan ve Şahset Öztekin'in de yer aldığı toplantıda, Erzurum'da puan türlerine göre ilk 10'a giren öğrencilerin isimleri açıkandı. Buna göre, YGS-1'de puan türünde birinci FEM Dershanesi öğrencisi Melike Aydeniz, ikinci Final Dershanesi öğrencisi Aslınur Keleş, üçüncü FEM Dershanesi öğrencisi Hasan Said Şaz, dördüncü FEM Dershanesi öğrencisi Musa Öztürk, beşinci FEM Dershanesi öğrencisi Muhlis Han Durmuş, altıncı FEM Dershanesi öğrencisi Gizem Altunay, yedinci FEM Dershanesi öğrencisi Mürüvvet Güner, sekizinci FEM Dershanesi öğrencisi Aziz Anıl Tan, dokuzuncu FEM Dershanesi öğrencisi Burak Ağrı, onuncu Uğur Dershanesi öğrencisi Zeynep Selvitopi oldu. Ayrıca, YGS-2 puan türünde, birinci Final Dershanesi öğrencisi Aslınur Keleş, YGS-3 puan türünde birinci Uğur Dershanesi öğrencisi Zeynep Selvitopi, YGS-4 puan türünde birinci Uğur Dershanesi öğrencisi Zeynep Selvitopi, YGS-5 puan türünde birinci Uğur Dershanesi öğrencisi Zeynep Selvitopi, YGS-6 puan türünde birinci Final Dershanesi öğrencisi Aslınur Keleş oldu.

PASİNLER DÖRDÜNCÜ SIRAYA YÜKSELDİ

Öte yandan, Dershaneler Birliği, ilçelerin başarı sırası ve puan ortalamalarını da açıkladı. FEM Dershaneleri Genel Müdürü ve Dershaneler Birliği Üyesi Sadrettin Demircan, geçtiğimiz yıl son sıralarda olan Pasinler ilçesinin, 2010 YGS'de ilk dörde girmeyi başardığını dile getirdi.

İlk 5 ilçenin isimleri şöyle: "Palandöken ilçesi 264.735 puan ortalaması ile birinci, Köprüköy 262.274 puan ortalaması ile ikinci, Aziziye ilçesi 250.292 puan ortalaması ile üçüncü, Pasinler 243.336 puan ortalaması ile dördüncü, Yakutiye 242.963 puan ortalaması ile beşinci."