Texaslı Bursalılar şampiyonluk pastası kesti

Turkcell Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve 5. büyük olarak adını Türk futbol tarihine yazdıran Bursaspor'un şampiyonluk coşkusu sürüyo

Turkcell Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve 5. büyük olarak adını Türk futbol tarihine yazdıran Bursaspor'un şampiyonluk coşkusu sürüyor. Bursa'da Texas isimli taraftar grubuyla adından sözettiren yeşil - beyazlı ekibin büyük başarısı yurtdışında da kutlanıyor.

ABD'nin Texas eyaleti Houston şehrinde yaşayan Bursalılar şampiyonluk maçı için Raindrop Türkevi'nin organizasyonuyla Turkuaz Kültür Merkezi'nde biraraya geldiler. Bursalı futbolseverler gurbette okyanus ötesinde heyecanla seyrettikleri maçta gollerden sonra birbirlerine sarılarak sevinçlerini paylaştılar.

Maçın sonunda, önceden hazırladıkları şampiyonluk pastasını kesen ve hareketli Bursa türküleriyle halaylar çeken gurbetçi sporseverler duygulu anlar yaşadılar.

Cihan muhabirine duygularını anlatan texas'taki Bursasporlulardan Onur Kaya, Türkiye'nin 5. büyüğünün Bursaspor olarak tescillendiğini belirtirken, işadamı Osman Özgüç ise yarım asır sonra ikinci bir Anadolu ayaklaması olarak gösterdiği Bursaspor'un şampiyonluğunun kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.

Bursasporlu futbolseverler ve yaşadıkları şampiyonluk coşkusuyla ilgili görüşleri ise şöyle;

Onur Kaya (Raindrop Türkevi Halkla İlişkiler Direktörü): Texaslı Bursalılar olarak Bursalı Texaslıları ABD'den selamlıyoruz. Şampiyonluğun tarihi çok ilginç oldu. 5. Ayın 16'sında Türkiye'nin 5. Büyüğü, 16 plakalı Bursa olarak tescillendi. 16'nın tersi 61 plakalı Trabzon da Fenerbahçe'yle berabere kalarak bu şampiyonluğun belirlenmesinde rol oynadı. Buradan Bursa'nın Yönetimini, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve oyuncularını kutlarken bir de davette bulunmak istiyorum. ABD'nin şampiyon takımlarından Houston Dynamo'nun şehrinde yaşayan Türkler olarak Türkiye ve ABD şampiyonları arasında bir maç organizasyonu teklif ediyoruz. Raindrop Türkevi olarak Bursalı misafirlerimizi ağırlamaya talibiz.

Osman Özgüç (İşadamı - TDM Construction'un Sahibi) Bir yıldır özlemle beklediğimiz anı yaşıyoruz. Her hafta maçları iple çektik, burada Raindrop Türkevi'nde kendimizi adeta evimizde, Bursa'da gibi hissettik. Yarım asır sonra gelen şampiyonluğu, Anadolu'dan ikinci liderin çıkışını kutluyoruz.

Talha Kaya (Öğrenci): Houston'a 2 yıl önce Bursa'dan taşındık. Ben bir Fenerbahçeli olarak itiraf ediyorum, Fenerbahçe yenseydi bu kadar sevinmezdim. Bursaspor'umuzun son maçta Beşiktaş'ı yendiğine ve şampiyon olduğuna çok sevindim. Bursaspor şampiyon.

Mustafa Kılıç (Öğrenci): 16 Mayıs benim doğum günüm. Çifte bayram yaşadım. Şampiyonluk en güzel doğum günü hediyesi oldu. Başta Ertuğrul Sağlam olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.