Kula'da Mehmetçikler Mehter Marşlarıyla Askere Uğurlandı

Manisa'nın Kula ilçesinden 1990/2 tertip askere gidecek 350 genç, protkolün de katıldığı mehterli uğurlama töreni ile birliklerine uğurlandılar.

Kula'da Mehmetçikler Mehter Marşlarıyla Askere Uğurlandı
100. Yıl İş Merkezi önünde düzenlenen uğurlama törenine Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İlçe Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bayram Aktaş, Belediye Başkanı Selim Aşkın, daire amirleri, askere gidecek gençler ile aileleri katıldı. Mehmetçikler adına bir konuşma yapan Kamil Ayten, "Bizler nöbeti devralıyoruz, sizler burada rahat uyuyun. Biz bu vatanın evlatları olarak bayrağımıza ve vatanımıza göz diken düşmanlara karşı sizleri savunmaya gidiyoruz. Bizlerlerden duanızı eksik etmeyiniz." dedi. Belediye Başkanı Selim Aşkın, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük savaşlar sonrası kurulduğunu hatırlatarak, "Bu savaşları kahraman askerlerimiz sayesinde kazandık. Askeri birliklerimize bugün yeni neferler gönderiyoruz. Vatan borcunu layıkıyla yerine getirip inşallah burunları bile kanamadan tekrar geri dönecekler ve ailelerine kavuşacaklar." dedi. Kula Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Bayram Aktaş da, askere gidecek gençlere hayırlı yolculuklar diledi. Aktaş, "Bu ülkeyi yıpratmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidirler ki, Türk insanı vatanı için her zaman canını vermeye hazırdır. " dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi yaptığı konuşmada, "Çocukluğumdan bu yana asker uğurlama törenleri benim için ayrı bir önem taşır. İster istemez burada bir hüzün var. Ama ailelerimiz çocuklarını askere gönderdiği için gurur duyuyor. Şunu da biliyoruz ki iki şey affedilemez. Biri vatana ihanet, diğeri ise dine ihanet. İnşallah bu hasret göz açıp kapayana kadar geçecek." diye konuştu. Konuşmaların ardından Mehmetçikler mehter marşları eşliğinde aileleriyle vedalaşarak birliklerine doğru yola çıktılar. Vedalaşma sırasında duygu dolu anlar yaşanırken, aileler evlatlarını gururla birliklerine uğurladılar.
GEÇLİK GECESİNE İLGİ AZ OLDU
19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde Kula Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Gecesi ve asker uğurlama programına katılım az oldu. Protokol koltuklarının boş kaldığı programda yerel sanatçı Sami Dinç sahne aldı. Daha sonra İzmir 9 Eylül Üniversitesi Müzik Bölümü Öğrencisi Yahya Dinç ve arkadaşlarından oluşan Grup Smyrna, birbirinden güzel parçalar seslendirdiler.