Arınç: Engellilere yaptığımız yardımı her sere artırmaya çalışıyoruz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Son zamanlarda engelli çocuklarımız için hükümetin ciddi bir yardımı var. Hatta bu yardım bazen bi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Son zamanlarda engelli çocuklarımız için hükümetin ciddi bir yardımı var. Hatta bu yardım bazen bir evin geçimine katkıda bulunacak düzeyde. Çok şükür onu da her sene artırmaya çalışıyoruz." dedi.

Arınç, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda, Zihinsel Yetersiz Çocuklar Yetiştirme Vakfı'nın (ZİÇEV) Abant'taki Taksim Otel'de düzenlediği geceye katıldı. Arınç, Manisa'dan gelerek 3 gündür Abant'ta kalan 30 engelli ve ailesiyle yakından ilgilendi. Bedensel ve zihinsel engellilerle sohbet eden Arınç, daha sonra ailelerle akşam yemeği yedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, programda yaptığı konuşmada, engelli olmanın kaderin bir cilvesi olduğunu kaydetti. Arınç, konuşmasına şöyle devam etti: "Yine de engelli de olsa böyle evlatlara sahip olduğunuz için hepiniz çok mutlusunuz. Allah verdi, böyle verdi. Bunun yanında sağlıklı çocuklarımız da var. Bazen 2-3 evladı da engelli olarak doğan veya sonradan böyle bir rahatsızlığa kapılan ailelerimiz de var. İsyan etmeden sabırla bu işi götürüyorsunuz. Allahtan gelendir. Anne şevkati var zaten, başka türlü bu iş olmaz. Bunu yürütürseniz bunun ecri sevabı o kadar da büyük olacaktır. Babalar ve kadeşler de sizin gibi. Bu çocuklara herkes aynı mesafede aynı sıcaklıkta, aynı keder ve sevinci birlikte yaşıyarak bu günlere geldiniz.''

Engelli olmanın bir kaderi ilahi olduğunu vurgulayan Arınç, ''Unutmayın ki yanlız değilsiniz. Sayıya bakarsanız Türkiye'de her 8 aileden birisinde engelli bir çocuğumuz var. Yaşları büyük olan da var, küçük olan da var. Hatta buna 6'da bir diyenler de var. Çevremize bir baksak 6-7 aileden bir tanesinde böyle bir yakınımızın olduğunu göreceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç, devlete düşen görevin engellilere yardımcı olmak olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: ''Engelli çocuklarımız için hükümetin ciddi bir yardımı var. Hatta bu yardım bazen bir evin geçimine katkıda bulunacak düzeyde. Çok şükür onu da her sene arttırmaya çalışıyoruz. Bunun bütçeye maliyetinin yarım milyar lira olduğunu ben biliyorum. Yani 500 trilyon civarında engelliler için ailelere verilen yardım var. Son kuruşuna kadar helal olsun. Buna ihtiyaç var. Ve inanın bunun 600 trilyona kadar da götüreceğiz. Her sene bütçe imkanları içerisinde bunu arttıracağız ki o çocuklu aileler biraz rahat edebilsinler, biraz imkanlarını geliştirebilsinler.''

Daha sonra ZİÇEV Manisa yetkilileri tarafından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a teşekkür plaketi verildi. Düzenlenen programa Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, AK Parti Bolu Milletvekilleri Fatih Metin, Metin Yılmaz ve Yüksel Coşkunyürek, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Ali Ercoşkun ve davetliler katıldı.

Arınç, program öncesinde gazetecilere Manisa'dan gelen misafirlerle ilgili açıklama yaptı. Arınç, gazetecilerin CHP'nin Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sorularına cevap vermedi.