19 Mayıs Kutlamalarındaki Yıldız Saçan Gösterisi Korkuttu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Gaziantep'te coşkuyla kutlanırken, yıldız saçan gösterileri sırasında yaşanan patlama kısa süreli paniğe neden oldu

19 Mayıs Kutlamalarındaki Yıldız Saçan Gösterisi Korkuttu
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Gaziantep'te coşkuyla kutlanırken, yıldız saçan gösterileri sırasında yaşanan patlama kısa süreli paniğe neden oldu. Paniğe kapılan öğrenciler sağa sola kaçıştı.
Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk büstüne çelenklerin konulması ile başlayan tören, Kamil Ocak Stadı'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, halkın bayramını kutladı. Tören günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler ile devam etti. Tören geçişinin ardından öğrenciler tribündeki fon gösterileri eşliğinde saha içinde gösterilerini yaptı. Gösteriler
izleyicilerden tam not alırken, halkın katılımının yoğun olduğu gözlendi. Sahada yapılan sportif etkinlikler de izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Bu sırada protokolde olması gereken Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul öğrencilerle birlikte sahaya çıktı. Karate gösterilerine katılan Vali Yurdakul öğrencilerle birlikte tüm hünerlerini sergiledi.
Daha sonra sahaya çıkan Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri davul şov ile izleyicileri büyüledi. Gösteriye katılan 100 öğrenci aynı anda davulla ritim tutarak izleyenlere unutulmaz bir an yaşattı.
Son olarak törende gösteri yapan bütün öğrenciler sahaya toplanarak son gösteri için hazırlandı. Yüzlerce öğrencinin hemen arkasında yıldız saçan gösterileri ateşlenmesi ve balonların bırakılması için hazırlık yapılırken bir patlama meydana geldi. Bir anda paniğe kapılan öğrenciler den bazıları kaçışırken, çevreyi duman kapladı. Kısa süreli yaşanan paniğin ardından örenciler yeniden yerlerine geçerek son gösterilerini yaptı.
Vali Süleyman Kamçı ve protokol üyeleri gösterilerin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenleri sahaya inerek tek tek tebrik etmesiyle törenler sona erdi.