Van Sanatçılar Derneği'nden Piknik Organizasyonu

Vanlı şair, yazar, ressam, gazeteci ve sanatseverlerin oluşturduğu Van Sanatçılar Derneği, hafta sonu yaklaşık 50 kişilik ekiple Çatak Kanisipi Şelalesi'ne piknik düzenliyor

Van Sanatçılar Derneği'nden Piknik Organizasyonu
Vanlı şair, yazar, ressam, gazeteci ve sanatseverlerin oluşturduğu Van Sanatçılar Derneği, hafta sonu yaklaşık 50 kişilik ekiple Çatak Kanisipi Şelalesi'ne piknik düzenliyor. Van Kültür Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan'ın da katılacağı belirtilen piknik organizasyonunda, şiir ve müzik ziyafeti de sunulacağı açıklandı.
Çatak Kaymakamı Cemal Demiryürek ile Çatak Belediye Başkanı Emin Babur'un da davet edildiği 22 Mayıs 2010 Cumartesi günü düzenlenecek piknik programında, çeşitli sosyal aktivitelerin de yapılacağı ifade edildi. Dernek adına bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Bişar Ulutaş, Van'ın tanıtımının sadece Valilik ve Kültür Turizm Müdürlüğü'ne bırakılmaması, derneklerin de bu konuda üstüne düşeni yapması gerektiği bilinciyle söz konusu programı düzenlediklerini ifade etti. 2010 sezonunun ilk piknik programını düzenleyeceklerini söyleyen Ulutaş, "Geçtiğimiz yıllarda 20-30 kişilik ekiple düzenlediğimiz piknik organizasyonlarımızı bu sene biraz daha genişletmeyi düşünüyoruz. Artık bu tür pikniklere çok sayıda ekiple katılmayı hedefliyoruz. Bu sözüm kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama Van'da yaşayan bireyler olarak maalesef tarihi-turistik yerlerimizi yeterince bilmiyoruz. Örneğin hafta sonu gideceğimiz Çatak Kanisipi Şelalesi'ne ilk kez katılacak olanlar var. Bu, bizim büyük bir eksiğimiz. Yine önümüzdeki haftalarda gitmeyi düşündüğümüz bazı tarihi-turistik yerlere hala gitmemiş olanlar var. Van'da yaşayan bireyler olarak hala gitmediğimiz yerler var ve biz turistlerin gitmesini arzuluyoruz; bu, tezat bir durumdur. O yüzden ilimizin güzelliklerini önce biz keşfetmeliyiz ve keşfedilen bu güzelliklerin tanıtımını yapmalıyız. Umarım bu piknik programından sonra herkes görülen güzellikleri birileriyle paylaşır. Sonraki haftalarda piknik organizasyonlarımız sürecek. Ekip halinde sırasıyla; Muradiye Şelalesi, Gevaş Altınsaç Koyları, Amik ve Molla Kasım sahillerine piknik düzenlemeyi düşünüyoruz. Hedefimizde Van Gölü turu programı da yer alıyor. Tabii tüm bunlar programımıza icabet ile mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.