Marmaris'i En İyi Fotoğraflayanlar Ödüllendirildi

Marmaris'i çektikleri fotoğraf karelerine en güzel yansıtan fotoğrafçılar ödüllendirildi.

Marmaris'i En İyi Fotoğraflayanlar Ödüllendirildi
6. Marmaris Denizcilik ve Bahar Festivali kapsamında düzenlenen "4 Mevsim Marmaris" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere Netsel Marina Sanat Galerisi'nde ödül verildi. Ödül törenine Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Belediye Meclis Üyeleri, festival için Çin Halk Cumhuriyeti'nden Jinan Belediyesi Heyeti ve fotoğraf dostları katıldı. Marmaris'i çeşitli yönleriyle gözönüne çıkaran 300'e yakın fotoğrafın arasından Serhat Taykutgül'ün fotoğraf çalışması birinci oldu.
Marmaris'te bu yıl 6 ıncısı düzenlenen Denizcilik ve Bahar Festivali kapsamıda düzenlenen 4 Mevsim Marmaris konulu resim sergisine 39 kişi 300'e yakın fotoğraf ile katıldı. Fotoğrafları Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Ahmet İmançer, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yardımcı Doç. Dr. Gökhan Birinci ve Anadolu Ajansı Muğla Bölge Müdürü Kenan Gürbüz büyük bir titizlikle seçti. Yarışmada mansiyon ödüllerini Ali Uysal, Deniz Aydemir, Aytuğ Öner, Zeki Yavuzak, Ferhan Yalçın ve Nazlı Azak alırken, ödüllerini Meclis Üyesi İsmet Kamil Öner ve Photo World Dergisi Muğla Temsilcisi Tandan Emek verdi. Çalışmalar arasından üçüncü Wiltrup Kip, ikinci Devrim Devlet Öztürk ve birinci de Serhat Taykutgül oldu. Dereceye girenlere ödüllerini festivale Çin'den katılan Jinan Belediyesi yetkilisi Zhan Rui, Fotoğraf Dostları Derneği Başkanı Kamil Dürüst ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar verdi.
Yarışmanın ödül törenini ardından konuşma yapan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Festival kapsamında kent insanına aktif rol oynamasını sağlamak amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. Daha önceki yıllarda bölgemizin simgesi sığla ağacı, deniz ve denizcilik, arı ve arıcılık ile ilgili fotoğraf yarışmalarından sonra şimdi de Marmaris'i en iyi anlatan kareler birbiriyle yarıştı. Göstermiş oldukları ilgiye, katkı ve zenginliğe teşekkür ediyorum" dedi.