Bursaspor Ve Fener'e Zorlu Rakipler Ankara

-BURSASPOR VE FENER'E ZORLU RAKİPLER ANKARA (A.A) - 18.05.2010 - AVRUPA'DA LİGLERİN TAMAMLANMASIYLA GELECEK SEZON AVRUPA KUPALARINA KATILACAK TAKIML

 

-BURSASPOR VE FENER ' E ZORLU RAKİPLER

ANKARA ( A . A ) - 18 . 05 . 2010 - Avrupa ' da liglerin tamamlanmasıyla gelecek sezon Avrupa kupalarına katılacak takımların çoğu belirlendi .

Türkiye ' den şampiyon Bursaspor , Avrupa Şampiyonlar Ligi ' ne doğrudan katılacak . Ligi 2 . sırada bitiren Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi ' nde gruplara katılmak için 2 ön eleme oynamak zorunda .

UEFA Avrupa Ligi ' ne Türkiye 3 takımla katılacak . Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor , bir eleme maçı oynayarak gruplara kalmaya çalışacak . Ligi 3 . sırada bitiren Galatasaray 2 ön eleme , Beşiktaş ise 3 ön eleme turundan sonra UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalabilecek .

-ŞAMPİYONLAR LİGİ-

UEFA ' nın puanlama sistemine göre 22 takım Şampiyonlar Ligi ' ne doğrudan katılıyor . UEFA klasmanında ilk 3 sırada yer alan ülkeler , Şampiyonlar Ligi ' ne 3 ' ü doğrudan olmak üzere 4 takımla katılıyor .

Sıralamada 4-6 . sıralardaki takımlar ise 2 ' si doğrudan , 3 takımla ligde yer alma hakkına sahip . 7-12 . sıradaki takımlar ise 1 ' i doğrudan 2 takımla Şampiyonlar Ligi ' ne katılıyor .

-BURSASPOR ' UN MUHTEMEL RAKİPLERİ-

İlk kez Şampiyonlar Ligi ' ne katılacak olan Bursaspor , klasmanda düşük puana sahip olması nedeniyle 26 Ağustos 2010 ' da Şampiyonlar Ligi ' nde grupların belirleneceği kura çekimine 4 . ve son torbadan katılacak .

Bursaspor ' un ilk torbada yer alması kesin olan Barcelona , Manchester United , Chelsea , Arsenal , Bayern Münih , Milan ve İnter takımlarından biriyle aynı gruba düşmesi ihtimali çok yüksek . Bu torbada yer alacak 8 . takım , 1 ön eleme oynayacak Sevilla olabilir . Sevilla ' nın ön elemede elenmesi durumunda , bu torbada 8 . takım olarak Lyon yer alacak .

Bursaspor ' a 2 . torbadan çıkması muhtemel takımlar ise şöyle : Lyon , Werder Bremen , Real Madrid , Roma , Shakhtar Donetsk , Benfica , Valencia , Marsilya . Bu torbadaki Werder Bremen ' in , ön eleme oynayacağı için elenme ihtimali bulunuyor .

-FENERBAHÇE-

Şampiyonlar Ligi ön elemelerine 3 . turdan katılarak 2 ön eleme oynayacak . Fenerbahçe , bu elemelerin ilkinde Zenit Petersburg ( Rusya ) , Dinamo Kiev ( Ukrayna ) ve Ajax ( Hollanda ) takımlarıyla birlikte seri başı olacak .

Bu turda Fenerbahçe ' nin muhtemel rakipleri arasında , Celtic ( İskoçya ) , PAOK ( Yunanistan ) , Young Boys ( İsviçre ) ve Gent ( Belçika ) bulunuyor . Fenerbahçe ' nin bu turda eşleşebileceği 5 . takım ise Portekiz liginde 2 . olan Sporting Braga ya da Romanya Ligi ikincisi olacak . 2 hafta sonra sona erecek Rumen liginden gelecek sonuç Fenerbahçe ' nin bu turda seri başı olmasını etkilemeyecek .

3 . ön eleme turunda ilk maçlar 27-28 Temmuz , rövanşlar ise 3-4 Ağustos ' ta oynanacak .

Fenerbahçe ' nin , 3 . ön eleme turunu geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak için katılacağı son eleme turu olan 4 . eleme turunda ise çok daha güçlü ekiplerle karşılaşması bekleniyor .

UEFA klasmanında 54 bin 890 puanı bulunan Fenerbahçe , 3 . ön elemede Zenit Petersburg ve Ajax ' ın rakiplerini elemesi halinde seri başı olamayacak . Zenit ve Ajax ' ın tur atlaması halinde , Sevilla ( İspanya ) , Werder Bremen ( Almanya ) , Tottenham , ( İngiltere ) Zenit ve Ajax , seri başı olacak ve Fenerbahçe bu 5 takımdan birisiyle karşılaşacak .

3 . ön elemede Zenit veya Ajax ' ın elenmesi halinde ise temsilcimiz 4 . ön elemede seri başı olacak ve Dinamo Kiev ( Ukrayna ) , Auxerre ( Fransa ) , Sampdoria ( İtalya ) ile önceki turda Zenit veya Ajax ' ı eleyecek takımlarla karşılaşacak .

Fenerbahçe , Şampiyonlar liginde 3 . ön elemede elenmesi halinde UEFA Avrupa Ligi 4 . ön elemesine ( Play-off ) katılacak . Sarı Lacivertli takım , Şampiyonlar liginde 4 . ön elemede elenmesi halinde ise doğrudan UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalacak .

Şampiyonlar Ligi ' nde 4 . ön eleme turu ilk maçları 17-18 Ağustos ' ta , rövanşları 24-25 Ağustos ' ta oynanacak .

-TRABZONSPOR-

UEFA klasmanında ilk 15 ' te yer alan ülkelerin kupa şampiyonları elemelere 4 . turdan katılarak , tek ön eleme oynayacak .

Ziraat Türkiye Kupası ' na kazanan Trabzonspor , bu takımlar arasında yer alıyor . Kupada 4 . eleme turu ilk maçları 19 Ağustos ' ta , rövanşları 26 Ağustos ' ta oynanacak .

-GALATASARAY-

Ligi 3 . sırada bitiren Galatasaray , UEFA Avrupa Ligi ' ne 3 . ön eleme turundan katılacak ve gruplara kalmak için 2 ön eleme oynayacak . UEFA Avrupa Ligi ' nde 3 . ön eleme turu ilk maçları 29 Temmuz ' da , rövanşları 5 Ağustos ' ta yapılacak .

-BEŞİKTAŞ-

Turkcell Süper Lig ' i 4 . sırada bitiren Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi ' ne 2 . ön eleme turundan katılarak gruplara kalmak için 3 ön eleme oynayacak .

UEFA Avrupa Ligi 2 . ön eleme turunda ilk maçlar 8 Temmuz ' da , rövanşları 15 Temmuz ' da oynanacak .

Bu turda seri başı olacak Beşiktaş ' ın muhtemel rakipleri arasında , Litvanya , Gürcistan , Letonya , İzlanda , İrlanda , Liechtenstein , Andorra , Galler , Kazakistan , Estonya , Faroe Adaları , Ermenistan ve Moldova gibi ülkelerin takımları bulunuyor .

18 . 05 . 2010 10 : 22 : 31