AK Parti Milletvekili Sönmez: Kurum kuruluşlar arasında bir sorun olmasını istemiyorum

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, il başkanlığı, valilik ve kurum kuruluşlar arasında bir sorun olmasını i

  Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti ) Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez , il başkanlığı , valilik ve kurum kuruluşlar arasında bir sorun olmasını istemediğini söyledi . Sönmez , " Çünkü benim ilimde eğer kurum kuruluşların kendi arasında bir sorun olursa verilen hizmetlere olumsuz yansır . " dedi .

Sönmez , partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında , basın mensuplarının , Giresun İl Özel İdare Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu , Giresun Valisi Mustafa Yaman ve AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi ile ilgili soruya cevap verdi .

Kendisine bu yönde yöneltilen sorulara tepki gösteren Sönmez , " Giresun ' un çok güzide basın mensuplarının , ben çok önemli işleri anlatırken , buraya gelmesini üzülerek belirtmek istiyorum . Türkiye ' de olup bitenleri , Türkiye ' nin yurt dışındaki itibarının geldiği noktayı , Türkiye ' deki demokrasi mücadelesinde katedilen yolu anlatmaya çalışırken , burada bir memurun alınma , atanmasıyla ilgili ilk sorunun olması beni üzmüştür . " diye konuştu .

" Burada ilk defa memur çalışmıyor . Burada ilk defa il genel meclisi seçilmedi . İlk defa vali görevinin başında değil . " diyen Sönmez , sözlerini şöyle sürdürdü : " Burada siyasi partilerin ilk defa bir il teşkilatı yeni kurulmuş değil . Bunlar bizim Cumhuriyet ' in kuruluşundan bu yana ilimizde olan gerçekler . Tüm mesele bitti Giresun ' da her şey haletlik , biz gece gündüz bu memleketin demokrasinin çıtasını , standartlarını yükseltelim diye uğraşırken , yani mesele burada bir memurun görevden alınıp alınmamasına mı geliyor , dayanıyor . Bütün sorun Giresun ' da bu mu? İl başkanlığımız , valiliğimiz ve hiçbir kurum kuruluşlar arasında bir sorun olmasını istemiyorum . Çünkü benim ilimde eğer kurum kuruluşların kendi arasında , kurum kuruluşlarımızın teşkilatımız arasında bir sorun olursa o bu ile verilen hizmetlere yansır . Menfi şekilde yansır . Bundan benim burada yaşayan insanım zarar görür . Bizim il başkanımız burada görevinin başındadır . Yapacaktır , görevini yapmaya devam edecektir . Ne olarak , AK Parti il başkanı olarak . Giresun Valisi görevinin başındadır . Görevini yapmaya devam edecektir . Ne olarak , Giresun Valisi olarak yapmaya devam edecektir . Şimdi siz bu iki kurumu , biri siyasi il başkanlığı , birisi Giresun Valiliği bunu bir birine karıştırmamak lazım . "

Yaptığı açıklamayla , ne AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi ' yi , ne de Giresun Valisi Mustafa Yaman ' ı incitici bir durumun söz konusu olmadığını savunan Sönmez , " Yani eğer bir milletvekili olarak bir memurun işine yönelirsem ve onu yönlendirmeye çalışırsam , bu yanlışlık olur . Bir memur da benim işime müdahil olmaya çalışırsa bu da yanlış olur . Hukuk devletinde herkesin işi , gücü , yeri ve çalışma yöntemi bellidir . Herkes kendi işine bakarsa neden sorun yaşayalım? Bizim açıklamamızda ne il başkanımızı , ne de il sayın valimizi incitici bir durum söz konusu değildir . Biri il başkanımız , birisi de sayın valimizdir . İkisi de uyum içerisinde çalışmalıdır . Böyle de olmalıdır . Eğer Giresun halkına hizmet etmek istiyorsanız bu böyledir . " ifadelerini kullandı .