Alanya'da yaşayan Norveçliler milli günlerini kutladı

Antalya'nın Alanya ilçesinde 17 Mayıs Norveç Milli Günü kutlandı.

Norveç Büyükelçilik Birinci Sekreteri Eirik Nestas Mahhisen'in Atatürk Anıtı'na ç

Antalya'nın Alanya ilçesinde 17 Mayıs Norveç Milli Günü kutlandı.

Norveç Büyükelçilik Birinci Sekreteri Eirik Nestas Mahhisen'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan kutlamalar, İskele Meydanı'na yürüyüş ve gösterilerin ardından sona erdi.

Antalya'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Norveç Milli Gün kutlaması renkli görüntülere sahne oldu. Alanya meydana toplanan yaklaşık 500 kişi, çelenk sunumunun ardından yürüyüşe katıldı. Türk ve Norveç bayraklarının açıldığı yürüyüşte dostluk mesajı verildi.

Kutlamalara katılan Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, 4 yıl önce 30-40 kişiyle kutlanan Norveç bayramının bu sene yaklaşık 500 kişiyi bir araya getirdiğini söyledi. Gelecek 5-10 yıl içinde Norveç bayramının karnavala dönüşebileceğini ifade eden Kaymakam Doğan, "Bu da bir turizm hareketi olacaktır. Konukseverliği gösterdiğimiz takdirde Norveçlilerin Türkiye ve Alanya aşığı olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Norveç Büyükelçilik Birinci Sekreteri Eirik Nestas Mahhisen, Alanya'da sıcak bir günde bayram kutlamaktan mutlu olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından çeşitli ülkelerden yaklaşık 500 kişi, ellerinde Türk ve Norveç bayraklarıyla İskele Meydanı'na yürüdü, halk oyunları ve modern dans gösterisi yapıldı.