2 Bakan'ın oturduğu caddede, 2 pompalı tüfek

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın oturduğu caddede pompalı tüfekli 2 şahıs otomobil içinde yakalandı. Otomobilin bagajında 2 adet pompalı tüfek ve bazı malzemeler bulundu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın oturduğu caddede pompalı tüfekli 2 şahıs otomobil içinde yakalandı. Otomobilin bagajında 2 adet pompalı tüfek ve bazı malzemeler bulundu. Ankara'da Çetin Emeç Bulvarı 2'inci cadde üzerinde park halindeki aracı aynı cadde üzerinde bulunan Yeni Şafak gazetesinin güvenlik görevlileri ihbar etti.

Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri otomobil içinde bekleyen şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın evlerine 100 metre mesafedeki araçta bulunan 2 şahıs emniyete götürüldü.

Alınan bilgiye göre, otomobilin bagajında 2 adet pompalı tüfek ve malzemeler ele geçirildi.

Sorgulanan 2 kişinin, Konya'da iş adamı oldukları, TOKİ'nin taşeronu oldukları belirlendi.

Bu kişilerin gözaltına alındıkları yerde ofislerinin bulunduğu da tespit edildi.

Ankara'ya inşaat malzemeleri almak için geldiklerini ifade eden 2 kişinin yapılan GBT (genel bilgi toplama) sorgulamasında herhangi bir kayda rastlanılmadı. Ayrıca araçta bulunan tüfeğin de ruhsatlı olduğu belirlendi.

Söz konusu kişiler, sorgulamanın ardından serbest bırakıldı.

Polisin düzenlediği operasyon Yeni Şafak gazetesinin güvenlik kameralarına yansıdı.



CNN Türk