Vali Karaloğlu, Festival Alanında İncelemelerde Bulundu

Van Valisi Münir Karaloğlu, 4-7 Haziran tarihleri arasında Erciş ilçesinde yapılacak olan İnci Kafalı Festivali'nin alanında incelemelerde bulundu.

Vali Karaloğlu, Festival Alanında İncelemelerde Bulundu
Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ile Doğa Gözcüler Derneği'nin bu yıl ortaklaşa düzenleyeceği 'İnci Kefali Festivali'nde geri sayım devam ediyor. Erciş ilçesinde barış yemeğine katılan Vali Karaloğlu, Van'a dönüşünde beraberindeki Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ve Belediye Başkanı Fatih Çiftçi ile birlikte balık göçünün yoğun olarak yaşandığı ve festivalin yapılacağı Deliçay bölgesindeki balık bendi alanında incelemelerde bulundu. Vatandaşların balık göçünü daha rahat izlemeleri için inşaatı devam eden seyir köprüsünde de incelemelerde bulunan Karaloğlu, İnci Kefali balıklarının gölden tatlı suya doğru gidişlerinin göçünü bir süre izledi. Karaloğlu, daha sonra festival kapsamında yapılacak olan etkinlik alanında da incelemelerde bulundu. İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, festival günü yapılacak etkinliklerle ilgili Vali Karaloğlu'na bilgi verdi. Kurtoğlu, "Festival etkinlikleri kapsamında at yarışları, oğlak kapma yarışmaları yapılacak. Ayrıca, festival alanına 4 büyük çadır kuracağız. Çadırlarda yöresel yemekler, resim ve fotoğraflarla birlikte el sanatları sergilerine yer vereceğiz" dedi.
Festival alanına giriş bölümünün asfaltlanması için Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci'den destek isteyen Vali Karaloğlu, at yarışları ve oğlak kapma yarışlarının yapılacağı bölgelerde inceleme yaptı. Piknik yapmaya gelen vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Karaloğlu, incelemelerinin ardından festivalin yapılacağı alandan ayrıldı.