Süheyl Yüce 1. Matematik Ve Fen Bilimleri Olimpiyatları Sonuçlandı

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi tarafından düzenlenen Süheyl Yüce Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Süheyl Yüce 1. Matematik Ve Fen Bilimleri Olimpiyatları Sonuçlandı
Fen Lisesi bahçesinde düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, okul müdürleri, öğrenciler ve velililer katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ömer Pir, Türkiye'de Fen Liseleri'nin kuruluşunun 46 yıl öncesine dayandığını, 6 yıl önce açılan Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinin kendilerinden 40 yıl önce açılan okullarla yarışa girmesinin ve onları bazı proje ve programlarda geçiyor olmasının kendilerine haklı bir grur verdiğini belirterek, "Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi olarak, ideal bir Fen Lisesi örnekliğini tüm Türkiye'ye gösterme çabası içinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz .Eğtim öğretim bağlamında 2 yılda toplam 64 öğrenci mezun etmiş bunlardan 59 tanesi ülkemizin güzide üniversitelerine yerleşmişlerdir" dedi.
Pir, Gümüşhane genelindeki ilköğretim 8. sınıf öğrencileri arasında Matematik ve Fen Bilimlerine olan ilgiliyi arttırmak, öğrencilerin Matematik ve Fen Bilimleri seviyelerini görmelerini sağlamak, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti.
Yapılan değerlendirme sonucunda okullar bazında Aysın Rafet Ataç ilköğretim okulu birinci, Gazipaşa İlköğretim okulu ikinci, Yusuf Çiftçioğlu ilköğretim okulu üçüncü olurken, kişisel bazda Yusuf Çiftçioğlu İlköğretim okulu öğrencisi Zeynep Bengisu Özdener birinci, Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Abdullah Pelit ikinci ve Aysın Rafet Ataç İlköğretim okulu öğrencisi Savaş Şimşek üçüncü oldu.
Dereceye giren okulların müdürlerine ve öğrencilerine ödülleri Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Özdener ve Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım tarafından verildi.
Törende ayrıca geçtiğimiz günlerde Ankara'da finali yapılan TÜBİTAK-BİDEB proje yarışmasında biyoloji dalında Türkiye 4.'sü olan Fen Lisesi öğrencisi Emir Furkan Doğru'ya da ödül verildi.
Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatında birinci olan öğrenciye tam cumhuriyet altını ve cep telefonu verilirken, ikinciye yarım ve üçüncüye çeyrek cumhuriyet altını verildi. İlk üçe giren okullara da dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.