Sivasspor'un Sıkıntılı Sezonu

-SİVASSPOR'UN SIKINTILI SEZONU -ÖNCEKİ 2 SEZONDA ŞAMPİYONLUĞU KOVALAYAN SİVASSPOR, BU SEZON LİGDE KALMAYI BİTİME BİR HAFTA KALA GARANTİLEDİ -KIRMIZI-B

 

-SİVASSPOR ' UN SIKINTILI SEZONU

-ÖNCEKİ 2 SEZONDA ŞAMPİYONLUĞU KOVALAYAN SİVASSPOR ,

BU SEZON LİGDE KALMAYI BİTİME BİR HAFTA KALA GARANTİLEDİ

-KIRMIZI-BEYAZLILAR , SÜPER LİG ' DEKİ EN BAŞARISIZ

SEZONUNU YAŞADI

SİVAS ( A . A ) - 16 . 05 . 2010 - Ahmet Ekici - Turkcell Süper Lig ' de önceki 2 sezonda şampiyonluğu kovalayan Sivasspor , bu sezon ligde kalmayı bitime bir hafta kala garantileyebildi .

Bu sezon Bülent Uygun ve Muhsin Ertuğral dönemlerinin ardından yoluna teknik direktör Mesut Bakkal ile devam eden Sivasspor , şampiyonluğu kovaladığı önceki 2 sezona oranla çok sıkıntılı günler geçirdi .

Bu sezon taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Sivas ekibi , ligde kalmayı bitime bir hafta kala garantiledi . Sezonu dün Ankaragücü ile iç sahada 3-3 berabere kalarak kapatan Sivasspor , 3 ayrı teknik adamla çalıştığı sezonu 34 puanla 15 . sırada tamamladı .

Süper Lig serüvenindeki 5 . sezonunu geride bırakan Sivasspor , Süper Lig ' deki en kötü sezonunu bu dönem yaşadı .

Süper Lig ' de ilk kez mücadele ettiği 2005-2006 sezonunu 43 puanla 8 . sırada tamamlayan Sivasspor , ikinci sezonunu 48 puanla 7 ' nci , üçüncü sezonunu 73 puanla 4 ' üncü , dördüncü sezonunu ise 66 puanla 2 . sırada tamamlamıştı .

Son yıllarda yükselen bir trend içerisinde olan Sivasspor , bu sezon başarısız bir grafik çizerek , bu yükselişini devam ettiremedi . Ligi düşme hattının sadece 1 basamak üzerinde tamamlayan kırmızı-beyazlılar , bu inişli-çıkışlı grafiği ile futbol otoritelerini ve futbolseverleri de şaşırttı .

-3 AYRI TEKNİK ADAMIN KARNESİ-

Ligde bu sezon Bülent Uygun döneminde ilk 8 haftada 1 galibiyet , 1 beraberlik , 6 mağlubiyetle 4 puan , sonraki 18 haftada Muhsin Ertuğral yönetiminde 6 galibiyet ( 1 ' i hükmen ) , 2 beraberlik , 10 mağlubiyetle 20 puan toplayan Sivasspor , Mesut Bakkal döneminde ise 8 maçta 1 galibiyet ( hükmen ) , 7 beraberlikle 10 puan kazandı . Uygun ve Ertuğral dönemlerinde çok sıkıntılı günler geçiren Sivasspor , Mesut Bakkal döneminde de düşme hattından kurtulmak için mücadele verirken , stresli günler yaşadı .

-BAKKAL YÖNETİMİNDE BERABERLİKLERE ABONE OLDU-

Ligde alınan kötü sonuçların ardından 26 . hafta sonunda teknik direktör Muhsin Ertuğral ile yollarını ayırarak , Mesut Bakkal ile yoluna devam eden Sivasspor , bu dönemde birbirinden zorlu maçlar yaptı .

Düşme potasından kurtulma mücadelesi veren Sivasspor ' u kritik bir dönemde teslim alan Bakkal , kırmızı-beyazlı ekibin başında 7 maça çıktı .

Bakkal yönetiminde Gaziantepspor , Kayserispor , Beşiktaş ve Eskişehirspor ile deplasmanda , Galatasaray , Kasımpaşa ve Ankaragücü ile iç sahada berabere kalan Sivasspor , adeta beraberliklere abone oldu .

Mesut Bakkal yönetiminde aldığı bu beraberlikler sayesinde ligde kalmayı başaran Sivasspor , Bakkal ile sezonu yenilgisiz ve galibiyetsiz kapadı . Sivasspor , Bakkal ile sadece Ankaraspor maçını hükmen kazandı .

Sivasspor ayrıca son 11 maçında galibiyet elde edemedi . En son galibiyetini ligin 22 . haftasında , 20 Şubat ' ta sahasında Manisaspor ' u 1-0 yenerek alan Sivasspor , bundan sonra geçen 85 günlük sürede yaptığı 11 lig maçında galibiyet yüzü göremedi . Bu 11 maçın 4 ' ünden yenik , 7 ' sinden ise beraberlikle ayrılan Sivasspor , bu süreçte sadece Ankaraspor maçını hükmen kazandı .

( AHM-GKH )

16 . 05 . 2010 12 : 20 : 54