İtalya Serie A'da Şampiyon Fc Inter

-İTALYA SERİE A'DA ŞAMPİYON FC INTER -MAVİ-SİYAHLILAR İLKİ FEDERASYON KARARIYLA OLMAK ÜZERE ÜST ÜSTE 5. KEZ İPİ GÖĞÜSLEDİ -FC INTER, ŞAMPİYONLUK SAYI

 

-İTALYA SERİE A ' DA ŞAMPİYON FC INTER

-MAVİ-SİYAHLILAR İLKİ FEDERASYON KARARIYLA OLMAK

ÜZERE ÜST ÜSTE 5 . KEZ İPİ GÖĞÜSLEDİ

-FC INTER , ŞAMPİYONLUK SAYISINDA EZELİ RAKİBİ

AC MİLAN ' I DA GERİDE BIRAKTI

FLORANSA ( A . A ) - 16 . 05 . 2010 - Barış Seçkin bildiriyor - İtalya Birinci Futbol Ligi ' nin ( Serie A ) 38 . ve son haftasında Siena ' ya konuk olan FC Inter , rakibini 1-0 yenerek , hem 2009-2010 sezonunu şampiyon tamamladı , hem de üst üste beşinci , toplamda 18 . lig şampiyonluğuna ulaştı .

Serie A ' nın 38 . haftasında 10 bin taraftarıyla Siena deplasmanına çıkan FC Inter , ilk yarısı 0-0 biten karşılaşmada , çok iyi bir performans sergileyen Siena kalecisi Gianluca Curci ' yi ikinci yarıda Arjantinli golcüsü Diego Milito ' nun ayağından bulduğu tek golle geçmeyi başardı .

İlk yarıda bulduğu birçok gol pozisyonu değerlendiremeyen ve şampiyonluk için mutlak galip gelmesi gereken FC Inter , kendisini rahatlatan golü 57 . dakikada Milito ile buldu . Bu golle maçı kazanan FC Inter , 2009-2010 sezonunda 24 galibiyet , 10 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 82 puanla ligi zirvede tamamladı .

Mavi-siyahlı taraftarlar , ilk yarıda takımlarının gol atamaması ve AS Roma ' nın ilk yarıyı Chievo karşısında 2-0 önde kapaması nedeniyle stress ve heyecan dolu anlar yaşadı .

İki sezondur FC Inter ' in başında olan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho da İtalya ' da ikinci lig şampiyonluğunu kazanmış oldu .

Deplasmanda Siena ' yı yenmeyi başaran FC Inter , İtalya Kupası ' nın ardından lig şampiyonluğunu da ( Scudetto ) kazandı ve duble yaptı . FC Inter sezonun üçüncü kupası için 22 Mayıs Cumartesi günü Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde , Almanya ' nın Bayern Münih takımıyla İspanya ' nın başkenti Madrid ' de karşılaşacak .

-FC INTER EZELİ RAKİBİNİ SOLLADI-

FC İnter , ilki 2005-2006 sezonunda federasyon kararıyla olmak üzere son 5 seneyi lig şampiyonu olarak tamamlarken , Milano derbisinde kapıştığı ezeli rakibi AC Milan ' ı da şampiyonluk sayısında geçmeyi başardı .

FC Inter , 2009-2010 sezonunu kazanarak toplam şampiyonluk sayısını 18 ' e çıkardı ve hem İtalya ' da Juventus ' un ( 27 ) ardından en çok şampiyon olan ikinci takım unvanının tek başına sahibi oldu hem de 17 şampiyonluğu bulunan ezeli rakibi AC Milan ' ı geçmiş oldu .

Serie A ' da 2005-2006 sezonunu şampiyon tamamlayan Juventus ile sezonu ikinci sırada tamamlayan AC Milan ' ın adlarının 2006 yazında patlak veren ' Calciopoli ' skandalına karışması nedeniyle bu unvan o sezonu üçüncü sırada yer alan FC Inter ' e verilmişti .

( BRS-MTE )

16 . 05 . 2010 18 : 10 : 37