Bir manav, kentten bir esnafla ve birlikte 6 kişi yargılanıyor

Siirt'te bu kez 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisine şantaj ve tecavüzden bir manav, kentten bir esnafla ve birlikte 6 kişi yargılanıyor. Sanıkların 17 yıla kadar hapsi isteniyor.

Siirt’te bu kez ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki kıza tecavüz ve şantaj suçlamasıyla 3’ü tutuklu 7 sanık, Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yılla 17 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Kentte ilköğretim okulu öğrencisi 4 kıza cinsel istismarda bulundukları ididasıyla 19 kişinin tutuklanması, Pervari İlçesi’nde YİBO öğrencilerinin karıştığı tecavüz ve cinayet olaylarından sonra Siirt’te üçüncü tecavüz ve şantaj olayı, iddiaya göre şöyle gelişti:

14 Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi Ö.M.’ye manav C.E., “Elimde erkeklerle görüntün var, ailene veririm” diyerek şantaj yaptı. Manav, bu şantajla kız öğrenciyi esnaf T.K. ile cinsel ilişkiye zorladı ve bunu da cep telefonuyla görüntüledi. Elindeki görüntüleri internete koyacağı tehdidiyle manav, esnaftan 1000 lira para istedi. Önce manava 300 lira ödeyen esnaf T.K., işin kapanmasını beklerken kendisini arayan manav yeniden para isteyince, olayı polise bildirdi. Polis manav ile yanında gelen kardeşi ve arkadaşlarını suçüstü yakaladı. 6 kişi ile kız öğrenciyle cinsel ilişkiye giren manav T.K., şantaj ve tecavüzden tutuklandı. Savcı iddianame hazırlayarak Sirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. İddianamede, sanıklar hakkında 17 yıla kadar hapis istendi. Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilenen kız öğrenci Ö.M.’nin ’ruh ve beden sağlığının sağlığının bozulduğu’ raporu verildi. Tutuklu esnaf T.K.’nın, kentte daha önce 4 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan ve yakalanamayan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı F.K.’nın kardeşi olduğu ortaya çıktı.

OT TOPLAYAN 5 ÇOCUK İKİ GÜNDÜR KAYIP

Siirt’in Eruh İlçesi’nde evlerinden ot toplamak için ayrılan 5 çocuk kayboldu. Çırav Dağı’nda, polis, jandarma ve çocukların yakınlarının katıldığı arama çalışmalarından şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Eruh’tan önceki sabah Çırav Dağı eteklerinde ot toplamaya çıkan yaşları 13 ile 14 arasında değişen Hakan Teğin, Abdulkerim Demir, Sırbaş Demir, Kadir Demir, Keko Öztürk’ten bir daha haber alınamadı. Ailelerin olayı bildirmesi üzerine polis, jandama ve ilçe sakinleri arama çalışmaları başlattı. Ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı.