Osmancık Devlet Hastanesi, diyaliz ünitesine kavuştu

Osmancık Devlet Hastanesi'nde 4 hasta kapasiteli yoğun bakım ünitesi ve Diyaliz ünitesi açılışı yapıldı. Açılışa, Osmancık Milletvekili Cahit Bağcı, O

Osmancık Devlet Hastanesi'nde 4 hasta kapasiteli yoğun bakım ünitesi ve Diyaliz ünitesi açılışı yapıldı. Açılışa, Osmancık Milletvekili Cahit Bağcı, Osmancık Kaymakamı Faruk Bekarlar, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Garnizon Komutanı Levent Öztürk, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Osmancık Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Yücel ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Açılışta konuşan Osmancık Kaymakamı Faruk Bekarlar, ilçede ilk defa 2002 yılında kurulan diyaliz ünitesinin 2 yataklı iken bugün 9 yatak kapasitesine ulaştığını söyledi.

Bekarlar, "Diyaliz ünitesine hiçbir insanımızın ihtiyaç duymaması en büyük temennimizdir. Fakat ihtiyaç duyan hastalarımıza gerekli tedaviyi de en iyi şekilde sağlamak devletimizin asli görevidir. Böyle bir ünitenin hastanemiz bünyesinde olmasından dolayı gurur duyuyoruz.'' dedi.

Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ise hükümetin sağlık politikasının insanlara, en kaliteli ne nitelikli hizmeti sunmaya yönelik olduğunu ifade etti. Bağcı, bu amaçla hastanenin en modern cihazlarla donatılıp en iyi ekipmanlarla çalışma ortamı hazırlanması ve halka daha iyi hizmet edilmesi amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Çorum İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin de ''Bölgedeki hastaların diyaliz ünitesi sıkıntısından dolayı il merkezine taşındığını, bu durumun hem hastanın sağlığı, hem de yapılan masraflar açısından sorunlara yol açtığına dikkat çekti. Bilgin, Osmancık Devlet Hastanesi'nin bugünden itibaren hastaların tedavilerini en hızlı şekilde yapacağını sözlerine ekledi.