Nevşehir Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde Seçim Heyecanı

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlığı görevine İsmail Ördü seçildi.

Nevşehir Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde Seçim Heyecanı
Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Kurulu Esnaf Sarayı'nda gerçekleştirildi. Mustafa Sunar ile birlikte Nevşehir Madeni İşler Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı ve Nevşehir Sebzeciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ördü'nün birlik başkanlığı için aday olduğu genel kurula Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkan Vekili Burhan Aksak, CHP il Başkanı Bülent Yumuş, oda başkanları ve çok sayıda üye katıldı.
Genel Kurul'da konuşan başkan adaylarından İsmail Ördü, Nevşehirli esnaflara hizmet etmek amacıyla aday olduğunu söyledi. Ördü, "Bu bir hizmet yarışı. Biz burada kişilerin, dedikoduların iftiraların değilde fikir ve projelerin yarışacağı bir yarış istedik. Biz elimizden geldiği kadar bu sözümüze sadık kaldık. Seçimler için yaptığımız bütün esnaf ziyaretlerinde yapmamız gerekenleri ve yapacaklarımızı anlattık. Nevşehir'de esnaf ve sanatkarlarımızın sorunları büyük. Bunun yanında daha fazla sorunla boğuşan odalarımız. Odalarımız gün geçtikçe kan kaybetmekte, küçülmekte ve bazıları neredeyse ayakta duramayacak halde. Biz tartışmaları bir kenara bırakarak esnaflarımız ve odalarımız için neler yapılabileceğini ortaya koymak istiyoruz. Bunun için çeşitli projelerimiz var, bunları hayata geçirebilmek için aday olduk." dedi.
Diğer aday Madeni İşler ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı ise 22 yıldır Nevşehirli esnaflara hizmet etmek için çaba gösterdiğini ve yaptığı çalışmaları esnafların takdirine bıraktığını kaydetti. Pınarbaşı, "Memlekete yapılacak olan her hizmette mutlaka ben varımdır ve bunu Nevşehirli arkadaşlarım çok iyi bilir. Madeni İşler ve Sanatkarlar Odası başkanlığını 16 yıldır yürütmekteyim ve oda ayırımı yapmaksızın bütün esnaflarımızın hizmetine koşan bir insanım. Şu anda ilimizde bazı oda başkanlarımız maaş bile almıyor. Bende 16 yıldır maaş almıyor ve bu maaş ile öğrencilere burs veriyorum. Bu camia bizim camiamız. Ben birlik ve beraberliği sağlamak, odalarımızı güçlendirmek için aday olduk." diye konuştu.
Son olarak konuşan Mustafa Sunar ise, birlik başkanlığı görevinde bulunduğu süre içerisinde Esnaf Sarayı inşaatının tamamlanabilmesi için büyük bir gayret gösterdiklerini ve TESK'in katkılarıyla Nevşehir'e Türkiye'nin en güzel esnaf saraylarından birini kazandırdıklarını ifade etti. Bundan sonraki hedefinin esnaf ve sanatkarlar için bir düğün salonu yaptırmak olduğunu açıklayan Sunar, "Merhum başkanımız Mehmet Ziya Bulaner tarafından başlatılan esnaf sarayını tamamlarken TESK'in yanı sıra belediyemizin bizlere çok büyük katkısı oldu. Bize sağlayan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Şimdi yeni bir hedefimiz var o da düğün salonu. Önümüzdeki dönem bin kişilik bir düğün salonu yaptırmak için TESK'dan destek sözü aldık. Bunu gerçekleştirmek arzusundayız. " dedi.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimlerde 173 oy kullanıldı. 1 oyun geçersiz sayıldığı seçim sonucunda 62 oy alan İmail Ördü Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin yeni başkanı olurken diğer adaylardan Mehmet Pınarbaşı 59, Mustafa Sunar ise 51 oy alabildi.
İsmail Ördü başkanlığındaki yeni Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu şu şekilde oluştu; Mustafa Gök, Ramazan Korkmaz, Ahmet Şahin ve Adem Özcan.