Lugano: 'Emeğimizin karşılığını alacağız'

Fenerbahçe'nin Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano, Trabzonspor’u yenerek emeklerinin karşılığını alacaklarına inandığını söyledi.

Fenerbahçe'nin Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano, Trabzonspor’u yenerek emeklerinin karşılığını alacaklarına inandığını söyledi. Fenerbahçe Televizyonu’nun sorularını yanıtlayan Lugano, bütün bir yıl ortaya koydukları emeğin karşılığını almak için pazar günü Trabzon'u yenmek zorunda olduklarını söyledi.

Lugano, "bütün sezonun mükafatı bu maça bağlı olduğu için neyi ne zaman yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Taraftarımız, bütün sezon bizi nasıl desteklediyse gelsinler final maçında da itici güç olsunlar" dedi.

Geçmişte yaşanan kötü tecrübelerden gerekli dersleri aldıklarını belirten Lugano şöyle devam etti:

"Bütün çalışmamız şampiyonluk için. Geçmişte yaşanan bazı şeyler var biliyoruz ama bunlardan gerekli dersleri çıkardıktan sonra, yaşananları bir kenara bırakmak lazım. Tamamen Trabzon maçının havasına girmemiz ve iyi konsantre olmamız gerekiyor. Her zaman nasıl oynuyorsak, bu maça da o şekilde çıkacağız.

"Sıkı bir çalışma sürecinden geçiyoruz. Pazar gününe kadar hazır olacağız. Futbolda her şey oluyor. Ama biz taraftara beklenilen şampiyonluğu yaşatmak için elimizden gelen en iyisini yapacağız."

Önce şampiyonluk sonra Dünya Kupası

Uruguay milli takımıyla Dünya Kupası’na gidecek olmanın kendisine büyük bir gurur verdiğini dile getiren Lugano, "Benim için öncelik Fenerbahçe’nin şampiyonluğu. Benim için ikinci etap ise milli takımla Dünya Kupası macerası olacak" dedi.

Güney Afrika'daki finallere iyi durumda gideceklerini söyleyen savunma oyuncusu, "milli takımda gençler ağırlıkta ama onların etrafında daha deneyimli ve bu turnuvaları oynamış oyuncular var. Mümkün olduğu kadar büyük bir başarı elde etmek için çalışacağız" diye konuştu.
 
Diego Lugano, kısa zamanda çok maç oynandığı için Dünya Kupası'nın sürprizlere açık bir turnuva olacağını savundu.


CNN Türk