Liseli gençler Avrupa'da öğrendiklerini arkadaşlarıyla paylaşacak

Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Programı Hareketlilik Projesi kapsamında Avrupa'dan dönen Faik Çelik Kız Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, edind

Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Programı Hareketlilik Projesi kapsamında Avrupa'dan dönen Faik Çelik Kız Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, edindikleri 'Çocuk Gelişimi ve Eğitimi' bilgilerini arkadaşlarına aktaracak. Hazırladıkları 'Hizmet Sektöründe Yeni Yöntemler ve Uygulamalar' adlı proje ile Almanya Augsburg kentine giden Faik Çelik Kız Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, döndü. Avrupa'dan dönen öğretmen ve öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette yurt dışında kaldıkları sürede Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanıyla ilgili edindikleri bilgi, tecrübe ve gözlemleri aktaran öğrenci ve öğretmenler, bu projenin öğrencilerin eğitimi için büyük bir fırsat olduğunu belirttiler. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğretmen ve öğrencilerin bu tür etkinlikler kapsamında yurtdışına gitmelerini arzu ettiğini belirterek, bu şekilde farklı eğitim uygulamaları görmenin öğrenci ve öğretmenlerin vizyonlarının gelişebileceğini söyledi. Öğrencilerin ziyaret kapsamında edindikleri tespit ve izlenimleri dinleyen Gülsar, ziyaretin öğrenciler nezdinde arzu edilen etkiyi yaptığını görmekten memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Programı Hareketlilik Projesi kapsamında Augsburg'da mesleki eğitim, gözlem ve ziyaretlerini gerçekleştiren 15 öğrenci ve 2 öğretmen, aynı zamanda Almanya'da Münih, Ulm, Lindau, İtalya'da Venedik ve Avusturya'da ise Salzburg ile Viyana'nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek farklı kültür ve teknolojileri tanıma, Avrupa vizyonunu yakından görme fırsatını da yakaladılar.

Projenin bundan sonraki bölümünde kazanılan bilgi ve tecrübeler önce Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencilerine okul öncesi öğretmenleri ve talep eden tüm kurum ve kuruluşlara sunumlar yoluyla aktarılarak yaygınlaştırma çalışmalarına başlanacak.