İşitme engelli öğrenciler, tercüman aracılığıyla cuma hutbesi dinledi

Samsun'da işitme engelli öğrencilerin cuma hutbelerinden istifade edebilmesi amacıyla ilginç bir yönteme imza atıldı. Cuma hutbesini tercüman yardımıy

Samsun'da işitme engelli öğrencilerin cuma hutbelerinden istifade edebilmesi amacıyla ilginç bir yönteme imza atıldı. Cuma hutbesini tercüman yardımıyla anlayan öğrenciler, camiden ilk kez hutbede söylenenleri öğrenmenin mutluluğu ile ayrıldı.

'10-16 Mayıs Sakatlar Haftası' sebebiyle Samsun'un İlkadım İlçe Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü, işitme engelli öğrencilerin cuma namazlarında hutbeyi öğrenmeleri amacıyla örnek bir uygulama gerçekleştirdi. Tercümanlı hutbe uygulaması için 19 Mayıs İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Lise 3. ve 4. sınıf öğrencileri, önceden belirlenen Ulugazi Camii'ne getirildi. Cuma hutbesi için minbere çıkan imam, hutbesine başlayınca okulun İşitme Engelliler Sınıfı öğretmeni Uğur Kasap da mihrapta tercüme yaptı. Öğrenciler öğretmenlerini izleyerek hutbeyi anlamaya çalıştı.

Cami cemaatinin de ilgisini çeken tercümanlı hutbe uygulaması, imamın hutbesinin ardından sona erdi. Cuma namazının kılınmasının ardından öğrenciler, cami çıkışında uygulamadan memnun olduklarını belirterek, bunun sürekli olmasını istedi. Okul öğretmeni Uğur Kasap ise "Sakatlar Haftası nedeniyle yapılan bir çalışmaydı. Öğrencilerimizi getirdik. Amaç cuma hutbelerinden onların da yararlanmasıydı. Öğrencilerimiz vaazı ve hutbeyi anlamıyorlardı. En azından bir çevirmen olursa daha iyi anlarız dediler. O yüzden de bizi görevlendirdiler. İnşallah faydalı olmuşuzdur. Bunun her hafta olması planlanıyor. Ancak bu da kurumlar arasındaki iletişime bağlı. Görev verirlerse yapmaya çalışırız." ifadelerini kullandı.

Cuma namazına İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan, AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, İlkadım Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlçe Müftüsü Keramettin Demir de katıldı.